Categorieweergave

 

Het muziekleven van Elvire Boelee , piano

Elvire Boeleebegon met piano spelen toen ze 6 jaar was. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianist Anne Marie Mott en hierna van de Russische pianiste Tamara Boiko.

In 2001 deed Elvire mee aan het Haydn Muziek Festival en werd finaliste.

In 2004 deed ze mee aan het Prinses Christina Concours, waar ze werd beloond met een eervolle vermelding.

In 2008 werd Elvire toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus conservatorium. Tegelijkertijd studeerde ze ook Kunst Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

 In 2009 werd Elvire toegelaten tot het eerste jaar bij pianist Bart van de Roer en besloot ze zich volledig op haar conservatoriumstudie te richten.

In 2011 deed Elvire mee aan het muziek festival Music Without Borders aan de Gould Academy in Maine, Amerika. Ze volgde hier dagelijks intensieve masterclasses van Tamara Poddubnaya. Ook gaf ze meerdere solo recitals in Maine.

In 2012 speelde Elvire haar eerste piano concerto met orkest. Rhapsody in Blue van Gershwin met harmonie 67 onder leiding van Floris de Wever, uit Groningen. Ze speelde in dezelfde maand ook meteen haar tweede pianoconcerto, Beethovens 3e pianoconcerto met symfoniekorkest Bragi, onder leiding van Pieter van der Wulp, uit Groningen.

In 2014 is Elvire cum laude afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Ze volgde masterclasses bij o.a. Paul Komen, Tamara Poddubnaya, Eelko Moolenaar, Vladimir Tropp, Igor Roma, Daniel Wayenberg en Théodore Paraschivesco.

 

Geen evenementen voor Elvire Boelee, piano