Categorieweergave

 Mirna Ackers 
(1995) werd op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot de Sweelinck Academie voor jong toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann. Momenteel studeert ze daar in het vierde jaar van de bachelor, eveneens bij Marieke Schneemann. In teamteachverband krijgt zij regelmatig lessen van Kersten McCall en Vincent Cortvrint (beiden leden Koninklijk Concertgebouw Orkest). Naast haar conservatoriumopleiding studeert Mirna ook Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. 
Twee jaar lang was Mirna de eerste fluitiste van JeugdOrkest Nederland (JON) o.l.v. Jurjen Hempel. In 2016 werd ze geselecteerd door het JON om mee te spelen in het ‘Side by Side’ project van het Koninklijk Concertgebouw Orkest tijdens de ‘RCO Opening Night 2016’, tevens de inauguratie van Daniele Gatti. Momenteel is Mirna lid van het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus.
In 2014 won zij een tweede prijs op het Prinses Christina Concours in Haarlem en mocht ze spelen op de Dag van de Genomineerden. In 2015 én in 2016 wist ze de finale te behalen van de Dutch International Flute Competition als enige Nederlandse deelnemer. 
Masterclasses volgde zij onder andere bij Emily Beynon, Jacques Zoon, Robert Dick, Peter-Lukas Graf en Susan Milan. Naast haar concerten vindt Mirna tijd om zich muzikaal in te zetten voor charitatieve doelen waar ze met haar optredens geld inzamelt, zoals voor Stichting KIKA en Learn2Learn.
Mirna Ackers was de Nederlandse vertegenwoordiger voor de Finale van het Lions Euroconcours, Skopje, 2018. 

Inmiddels speelt Mirna regelmatig in het Radio Filharmonisch Orkest. 

‘Al vanaf het moment dat ik voor het eerst een dwarsfluit aanraakte en mijn eerste noot blies, was ik geheel betoverd. Sindsdien ken ik geen weg meer terug en wil ik niets liever dan professioneel fluitiste worden!’


Mirna Ackers

Geen evenementen voor Mirna Ackers, dwarsfluit