Categorieweergave

 
Wouter Bergenhuizen werd geboren in 1988 te Maastricht. Op vierjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen van Gert-Jan Vermeulen. Daarna kreeg Wouter klarinetles  van zijn moeder. Op tienjarige leeftijd stapte hij over naar de viool en kreeg les  bij Roland van Mil en Theodora Geraets. Toen Wouter twaalf was werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Maastricht voor alle drie de instrumenten.

Op zestienjarige leeftijd besloot Wouter uiteindelijk voor de piano als hoofdvakinstrument te kiezen en zette zijn muziekstudie voort bij Marjès Benoist aan het Conservatorium van Amsterdam.

In de jaren 2008 - 2009 studeerde Wouter als Erasmus-student aan de Franz Liszt Academie te Boedapest met lessen van Gábor Eckhardt en vele inspirerende privélessen bij Ferenc Rados.

Terug in Nederland vervolgde Wouter zijn studie bij Jan Wijn en haalde in 2012 zijn Master diploma.BergenhuizenWouter’s repertoire omvat nagenoeg alle stijlen en gebieden van de klassieke muziek, van renaissance tot hedendaagse muziek.
Naast concerten op de moderne vleugel, is Wouter ook zeer geïnteresseerd in authentieke instrumenten zoals het harpsichord, de fortepiano en diverse romantische instrumenten zoals de Pleyel en Erard.

BergenhuizenVoor het bespelen van deze instrumenten kreeg Wouter lessen van Richard Egarr en Therèse de Goede, en participeerde in masterclasses van Viviane Sofronitsky and Malcolm Bilson.

Wouter nam deel aan vele masterclasses van beroemde pianisten en pedagogen, waaronder Håkon Austbø, Ton Hartsuiker, Ralph van Raat, Naum Grubert, Jan Marisse Huizing, Ruth Nye, Galina Vracheva, David Kuyken, Frank van de Laar en Willem Brons.

Naast het solo-repertoire heeft Wouter ook passie voor kamermuziek. Hij trad op met diverse musici en ensembles en kreeg kamermuzieklessen van o.a. Dmitri Ferschtman, Peter Stotijn, Kees Koelmans, Sonja van Beek, Frits Damrow, Monique Bartels, Paul Scheepers, Herman Jeurissen, Nick Woud, Arno Bornkamp, Ronald Karten, Stefan Metz, Marieke Schneemann en Frans van Ruth. Sinds 2013 is hij vaste pianist bij het hedendaagse muziekgezelschap Ensemble ’88.

Naast het werken met instrumentalisten geeft Wouter concerten met zangers. Hiervoor kreeg hij les van Sasja Hunnego, Hein Meens en Valérie Guillorit. Ook nam hij deel aan masterclasses voor liedduo’s van Rudolf Janssen en Udo Reinemann.

Sinds 2011 is Wouter als pianodocent actief aan het Conservatorium van Amsterdam.
Recentelijk maakte hij een zeer succesvol debuut als solist bij het Limburgs Symfonie Orkest met het pianoconcert “Totentanz” van Franz Liszt.

Geen evenementen voor Wouter Bergenhuizen, piano