Categorieweergave

 

Sophiko Simsive (december 1991 - Tbilisi, Georgië)

Simsive fotoJongste student ooit
Tot 2007 heeft Sophiko bij prof. Alexander Gerber gestudeerd aan het Muziek Gymnasium van Tbilisi. In 2003 werd ze daar ontdekt door dirigent Lev Markiz, met wiens hulp ze in september 2007 als jongste student ooit werd toegelaten aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Haar piano pedagoog in Amsterdam is professor Mila Baslavskaya.

Recitals
Met het studentenorkest van Georgië speelde Sophiko in 2003 in Bonn het tweede pianoconcert van Ludwig van Beethoven. Hetzelfde concert speelde ze dat jaar in Zwitserland in een masterclass van Rudolf Buchbinder. Toen ze twaalf jaar oud was werd Sophiko al uitgenodigd om een recital te geven in het Kremlin in Moskou. In datzelfde jaar was Sophiko in Nederland solist in Mozart’s “Jeunehomme” pianoconcert samen met I Virtuosi Italiani onder leiding van Lev Markiz. Ze trad toen onder meer op in De Doelen in Rotterdam en in Vredenburg in Utrecht. Sinds 2005 heeft ze vele recitals gegeven in Frankri jk en Nederland.

Prijzen
Tijdens haar eerste jaar aan het Sweelinck Conservatorium won Sophiko  in 2008 de eerste prijs in de hoogste categorie van het Prinses Christina Councours.  Sindsdien heeft ze onder andere opgetreden  in het Muziekgebouw aan het IJ en in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In 2011 won ze de tweede prijs in de Teresa Llacuna  International Piano Competition in Frankrijk en heeft ze in Engeland opgetreden tijdens het Canterbury Festival.

Masterclasses
Sophiko heeft masterclasses gevolgd bij verschillende pianisten als  Dmitri Alexeev, Dimitri Bashkirov, Boris Be rman, Klaus Hellwig, Ferenc Rados, Jacques Rouvier, and Jean-Yves Thibaudet . Momenteel volgt Sophiko een studie bij Jacques Rouvier aan der Universitat der Kunst in Berlijn.

De pianiste was finalist als Dutch Classical Talent en maakt van daaruit in 2015 een concerttournee door het hele land.

Geen evenementen voor Sophiko Simsive, piano