Categorieweergave

 

Het muziekleven van .... 

Florian Verweij (1997) begon op zesjarige leeftijd met piano spelen bij Siebert Nix. Met elf jaar studeerde hij verder bij Marcel Baudet en combineerde zijn pianostudiede met schaken. Na diverse successen op Nederlands Kampioenschappen jeugdschaak koos Florian volledig voor de piano en studeert hij sinds zijn zeventiende jaar bij pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Naast de wekelijkse lessen volgde hij masterclasses bij o.a. Rian de Waal, Jacques Rouviers, Dmitri Alexeev, Willem Brons, Enrico Pace, Boris Berman en Leslie Howard.

De stichting Classic Young Masters heeft Florian in 2015 geselecteerd als Classic Young Master waarmee hem een tweejarig begeleidingstraject is aangeboden. Tevens ontving hij van het publiek de Publieksaward. In hetzelfde jaar werd hem de Labberté-Hoedemaker Prijs toegekend tijdens het Peter de Grote Festival. Bij het Young Pianist Foundation Concours in 2013 kreeg Florian als jongste deelnemer de Guus Janssenprijs voor de meest veelbelovende uitvoering van het moderne werk 'Walden Pond with Passing Train' (Guus Janssen, 2012). Tijdens de Nationale finale van het Prinses Christina Concours in 2013 ontving hij een tweede prijs. In 2011 behaalde hij met de uitvoering van de Derde Ballade van Chopin een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours Noord. Bij het Steinway Piano Competition in 2010 werd hij finalist en ontving de tweede prijs.

Florian heeft verschillende pianoconcerten met orkest uitgevoerd. Zo soleerde hij meerdere keren met de Marinierskapel der Koninklijke Marine met Gershwin’s Rhapsody in Blue en het Tweede pianoconcert van Shostakovich. Daarnaast soleerde hij met het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta met Pianoconcert nr. 12 in A groot van Mozart en voerde met het Fries Kamerorkest het Pianoconcert in A klein van Edvard Grieg en het Derde pianoconcert van Ludwig van Beethoven uit.

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Athene maakte Florian in 2016 een tournee naar Griekenland en nam in 2015 deel aan een concerttour door Canada en de Verenigde Staten op uitnodiging van het Prinses Christina Concours en the Netherlands America Foundation, waarbij hij o.a. concerten gaf ter herdenking van de 70-jarige bevrijding van Nederland door Canadese soldaten.

Naast de concerttours heeft Florian in Zwitserland en Duitsland opgetreden en was te horen in de Kleine Zaal en de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Anton Philipszaal. Tevens is Florian actief op diverse festivals. Zo nam hij tweemaal deel aan het Festival Jong Talent Schiermonnikoog en was hij te horen op Festival Wonderfeel, het Peter de Grote Festival, Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog en het Emmy Verhey Festival.

Sinds 2014 is Florian verbonden aan de Piano Academy van het Piano Duo Festival Amsterdam. Samen met Yang Yang Cai vormt hij een succesvol pianoduo.

Florian bespeelt een Bösendorfer, een vleugel die hem ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Link naar de website van Florian Verweij


Florian verkleind

 

Geen evenementen voor Florian Verweij, piano