Categorieweergave

 

Katerina VerbovskayaKaterina Verbovskaya piano

Katerina Verbovskaya is een van Rusland’s meest getalenteerde jonge pianisten. Ze heeft nu reeds een indrukwekkend aantal concerten en prijzen op haar naam staan. Katerina is in 1988 geboren in Kaliningrad. Ze heeft zowel solo als met orkest opgetreden in heel Rusland, inclusief alle grote concertzalen van Moskou. Verder gaf ze recitals in Washington D.C.’s Kennedy Center, Concertgebouw in Brugge, Bolzano Conservatorium (Italië), Conservatorium van Brussel, Ehrbar Salle in Wenen, enz.

Dankzij haar artisticiteit en virtuositeit won Katerina diverse prestigieuze prijzen. Een greep daaruit:
eerste prijs in het Rachmaninov Concours, eerste prijs  in het ‘Young Talents of Russia’ Concours, eerste prijs in het ‘International Russia’ Concours, speciale vermelding voor uitmuntende techniek, de Adele Hargreaves Woolsey Award in Washington D.C. en prijzen bij concoursen in België en Italië.

Katerina is afgestudeerd aan het Muziekcollege Frédéric Chopin en het Conservatorium van Moskou. Bij professor Gornostaeva studeerde zij cum laude af. Vanaf 2014 was zij studente van Daniel Blumenthal, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze rondde deze opleiding af met de hoogst haalbare cijfers.

Katerina heeft diverse beurzen en stipendia gewonnen, waaronder die van de Orbelyan Foundation, de Guzik Foundation, de Russian Performing Arts Foundation, de International Vladimir Spivakov Charitable Foundation, de New Names Foundation en de Senator’s Foundation. Ze volgde vele masterclasses, onder meer bij Dmitri Bashkirv, Choong-Mo Kang en Jorge Luis Prats. In 2016 nam ze deel aan de ‘Flagey Piano Dagen’ in Brussel.

Geen evenementen voor Katerina Verbovskaya, piano