Categorieweergave

 

Remon-Holsbergen

Remon Holsbergen, piano

Remon Holsbergen (Leiderdorp, 1986) vertolkt pianowerken uit het solo-, kamermuziek- en orkest-repertoire.

Hij trad op in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Remon heeft een voorliefde voor het klassieke-romantische repertoire. Daarnaast ook grote interesse voor moderne en hedendaagse muziek. Hij werkte samen met verschillende componisten en gaf premières van hun werk, waaronder “de Dauwboog” van Reza Namavar (NSO Tournee) en “Smoking Mirror” van Marijn Simons (Orlando Festival).

Vanaf zijn veertiende jaar studeerde Remon bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Arnhem, en vanaf 2004 bij Marcel Baudet aan het Conservatorium van Amsterdam.

Nadat Remon daar in 2010 zijn Bachelor’s Degree behaalde, zette hij zijn studie voort bij Elza Kolodin aan de Hochschule für Musik in Freiburg, waar hij in 2013 zijn Master’s Degree behaalde. Remon ontving in 2011 de ‘Cultuurfondsbeurs’ van het Prins Bernhard Cultuurfonds, ter ondersteuning van zijn studie in Freiburg.

Remon vindt het contact met het publiek erg belangrijk, daarom spreekt en schrijft hij graag over de werken die hij speelt. Vaak presenteert hij zelf zijn recitals, tevens is hij sinds 2009 werkzaam als pianist en presentator van kinderconcerten in de “Classic Express”, een initiatief van het Prinses Christina Concours.

Regelmatig neemt Remon deel aan masterclasses door gerenommeerde pianopedagogen, zoals Naum Grubert, Geoffrey Madge, Robert Levin, Dmitri Alexeev, Pascal Devoyon en Alan Fraser. Verder behaalde hij successen op diverse pianoconcoursen (Prinses Christina Concours 2e prijs; Stichting Jong Muziektalent Nederland 2e prijs; Vught Klassiek 2012 1e prijs; Koffie bij de Piano 2013 – 2e prijs).

Sinds 2014 is Remon lid van de Young Piano Masters (YPM), een initatief van bariton Ronald Willemsen en pianist Geoffrey Madge. Het doel van de YPM is om jonge, veelbelovende pianisten die in het bezit zijn van een master-diploma, te ondersteunen bij het opbouwen van hun carrière.

Geen evenementen voor Remon Holsbergen, piano