Categorieweergave

 
Sofia Vasheruk is geboren in Moskou op 14 mei 1988.

Zij begon haar pianostudies op haar vierde levensjaar en werd toegelaten tot de pianoklas voor begaafde kinderen. Op zesjarige leeftijd trad Sofia op in Duitsland als soliste en begeleidster van een koor. In 2000 won zij een speciale prijs bij de N. Rubinstein Piano Competition in Moskou.

In 2003 vervolgde ze haar studie in Moskou bij prof. Ksenia Knorre. In de International Piano Competition for Young Musicians 2004 in Enschede won Sofia de derde prijs.Vervolgens speelde ze in Nederland enkelVasheruke recitals.

In 2007 was Sofia één van de winnaars tijdens het National concours/festival ‘Romantic Music for Young Musicians’ in Moskou. Ze rondde haar studie aan het Chopin College met cum laude diploma af en werd uitgenodigd verder te studeren in Nederland aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede bij M. Markov.

In 2008 won Sofia prijzen in Napols, Itailë.
Sofia trad op met bariton Daniel Herman Mostert en samen namen ze deel aan The 1st International Student Lied Duo Competition' in Nederland en wonnen een speciale prijs van de Vrienden van het Lied. Haar interesse voor tango leidde tot oprichting van het Siestango Quartet in 2008.

In 2009 speelde Sofia in de finale van het Nationaal Grachten Festival Concours in Amsterdam. Ook won ze de eerste prijs in de ‘Rhodes International Music Festival Competition’ in Griekenland.

In 2010 was ze toegelaten tot de prestigieuze Koningin Elizabeth wedstrijd in Brussel en bereikte daar de halve finale.
Ook won ze de eerste prijs en Persprijs tijdens de Finale van 'Koffie bij de Piano' in 's-Hertogenbosch. En vervolgens de eerste prijs van International André Dumortier Competition in België. Ook won Sofia daar een speciale prijs voor de beste vertolking van het verplicht werk. En in 2012 rondde Sofia haar bachelor opleiding aan Artez Conservatorium af met hoogst mogelijke cijfer (10). Sofia was in 2013 finalist in het prestigieuze pianistenfestival: Young Pianist Foundation in Amsterdam.

Sofia speelt solo en kamermuziekconcerten, zoals met het Siestango Quartet. Ze vormt ze een pianoduo met Andrey Nesterenko en een duo met bariton Daniël Herman Mostert.
Geen evenementen voor Sofia Vasheruk, piano