Categorieweergave

 

Dimitar Ivanov Dimitrov komt uit Bulgarije en begon op 2-jarige leeftijd accordeon en 5-jarige leeftijd piano te spelen.

Als student aan de Nationale Muziekschool (Sofia, Bulgarije) won hij al prijzen bij diverse piano-concoursen.

Na de afsluiting van zijn middelbare muziekopleiding ging Dimitrov in 2006 naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

In 2007 won hij de 'Harten Aas Trofee' in Groningen en bij het Prinses Christina Concours 2007 won Dimitar een eerste prijs. De jury: 'een jonge leeuw op de piano in de traditie van de grote Russische pianisten uit het verleden'.


Andere prijzen: Grachtenfestival Conservatorium Concours 2007 met de hoofdprijs van de jury en podiumprijs voor jonge musici. Verder de grote prijs van het 'Maria Yudina Internationale Concours' in St. Petersburg 2008. En de eerste prijs bij de 'LISMA Foundation International Piano Competition' in New York.

Als solist maakte hij een tournee met het Noord Nederlands Orkest en Tchaikovsky’s eerste pianoconcert. Hij soleerde tijdens het 'Grachtenfestival aan de Maas' in Thorn. Ook behaalde hij in 2009 de eerste Prijs in de Finale van 'Koffie bij de piano' in 's 

dimitar dimitrov slide3

Hertogenbosch en de hoogste beoordeling ooit in deze populaire 

concertreeks.

Na zijn Bachelor aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen ging Dimitar op uitnodiging van Jan Wijn, aan het conservatorium van Amsterdam studeren.

Dimitar was een van de 24 deelnemers aan het prestigieuze Liszt Piano Concours in Utrecht. Ook ontving hij een Huygens-beurs. Dimitar volgde zeer veel masterclasses en is inmiddels een gewaardeerd pianist op vele podia.

Geen evenementen voor Dimitar Dimitrov, piano