Categorieweergave

 

 

Het muziekleven van ....

Aliya Iskhakova (1991) is geboren in de Russische stad Kazan. Zij startte al jong met muzieklessen en vanwege haar talent nam ze al spoedig deel aan concoursen. Ze studeerde aan het Muziek College van Kazan en behaalde summa cum laude haar diploma.
Aliya nam deel aan diverse Russische en internationale concoursen, als solist of deel uitmakend van een kamermuziekensemble. In 2009 verkreeg zij een beurs van het Tataarse Ministerie van Cultuur en studeerde tot 2015 bij Professor Evgenii Mikhailovaan het Staatsconservatorium van Kazan.
Deze briljante pianiste heeft een omvangrijk repertoire en variaties in stijl. Met groot gemak vertolkt ze de meest complexe composities. In 2015 ontving ze een studiebeurs voor Nederland en startte haar master-studie bij Bart van de Roer aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium.
Aliya nam deel aan vele internationale competities, onder meer in Estland, Parijs, Kazan en de Young Pianist Competition in Amsterdam. 
Ze gaf concerten in Rusland en Europa. Ook trad ze op in het Storioni festival, met violist Ilya Gringolts en percussionist Dominique Vleeshouwers.  
De jonge pianiste nam deel aan masterclasses van beroemde college-pianisten, waaronder Boris Berman.Aliya Iskhakova kl

Geen evenementen voor Aliya Iskhakova, piano