Categorieweergave

 

Het muziekleven van ….

Milena Martínez, piano studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Madrid en vervolgde haar studie aan het Koningin Sophia Muziekcollege. Vervolgens studeerde ze af aan de Hogeschool voor Muziek in Bazel en volgt nu de masteropleiding aan het Conservatorium in Amsterdam bij David Kuyken.

Ze volgde masterklassen bij Ferenc Rados, Robert Levine, Boris Berman, Smitri Alexeev, Stephen Kovacevich en Edoardo Torbianelli. Ze werkte samen met Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak, Shunske Sato en Gordon Nikolic. Milena was enkele jaren verbonden aan het Presjovem Festival en de Mozart Zomer Academie.

De jonge pianiste ontving de 1e prijs tijdens de Pedro Bote Internationale competitive in Spanje. Ze won ook 1e prijzen tijdens concoursen als XXX Marisa Montiel Internationale Competiti, XIX Jacinto Guerrero Competitie, X Río del Órbigo Nationale Competitie en kreeg daar ook de prijs als beste kandidaat.

En nog een serie eerste prijzen: Teresa Llacuna International Competitie in Frankrijk en de IX Ciudad del Ejido Internationale Competitie, de IV Ciudad de Granada International Competitie en de 2e prijs bij de XV Infanta Cristina Loewe-Hazen Nationale Competitie.

Milena trad op in concertzalen in Spanje, Frankrijk, Italië, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Als soliste speelde ze met het OSCYL (Castilla y León Symfonie Orkest), het Sweelinck Barok Ensemble, de Camerata Clásica de Ponferrada, etc.

Sinds 2014 heeft ze vier opeenvolgende jaren het scholarship ‘Juventudes Musicales’ uit handen van Koningin Sophia van Spanje ontvangen.

De pianiste speelt op een vleugel via NMF, het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds.


milena martinez

Geen evenementen voor Milena Martinez, piano