Categorieweergave

 

OrmazaAarón Ormaza Vera, piano (1995, Guayaquil, Ecuador)

Aarón begon op jonge leeftijd met piano spelen. Hij kreeg eerst enige jaren les op het Sergei Rachmaninov Conservatorium in Santiago de Guayaquil, de grootste stad van Ecuador.
Hij vervolgde zijn pianostudie in dezelfde stad bij de muziekfaculteit van de Universidad Especialidades Espiritu Santo (UEES), waar hij in 2016 zijn diploma behaalde.
De jonge pianist nam deel aan de belangrijke competities van het land en werd driemaal genomineerd voor de eerste Jong Talent-prijs in Cuenca.
Ook werd hij genomineerd voor de Grote Prijs in de Klassieke Muziekcompetitie van het Duits-Ecuadoriaanse Muziekcentrum in Guayaquil en de tweede Chopin Competitie van Ecuador (2016).
Aarón trad op als solist met orkest in pianoconcerten van Haydn, Beethoven, Grieg en Liszt. Hij was in juni 2019 de gevierde winnaar van Koffie bij de Piano in 's-Hertogenbosch en finalist in Utopia Klassiek.
Sinds kort vervolgt hij zijn pianostudie op het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn.

Duo's
Sinds 2016, heeft hij de pianobegeleiding van een selectie van Duitse, Franse, Spaanse, Noorse en Russische liederen aan zijn repertoire toegevoegd.
Met sopraan Marion Dumeige vormde hij Duo Romane. Tegenwoordig treedt hij regelmatig op samen met de mezzo-sopraan Baiba Mīlberga.

Geen evenementen voor Aarón Ormaza Vera, piano