Categorieweergave

 
Shane van Neerden

Het muziekleven van ....

 

Amerikaan Shane van Neerden (1999) won op jonge leeftijd al belangrijke competities en kreeg een beurs voor de Eastern University. Als eerstejaars bachelor-student speelde Shane in Rusland, zowel solo als met orkest. 

Hij vervolgde zijn studie in Nederland en maakte meteen indruk in Liszt's Dodendans met het Symfonieorkest van Conservatorium van Amsterdam.
Shane deed na het eerste jaar examen op een hoger niveau dan vereist en kreeg een 10 als waardering. Hij trad vervolgens op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Shane nam deel aan vele festivals met prachtige resultaten en masterclasses bij gerenommeerde masters. Hij reisde hiervoor naar Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Canada.

In 2019 startte Shane zijn tweede jaar bachelor's aan het Conservatorium van Amsterdam bij de bekende pianist en pedagoog Frank Peters.

Shane’s repertoire is zeer gevarieerd: van Johann Sebastian Bach tot Sergei Rachmaninov en zelfs werk van Marc-André Hamelin.
Pianist van Neerden verkent en speelt ook graag stukken van non-mainstream componisten zoals Nikolai Medtner en Samuel Feinberg.

Geen evenementen voor Shane van Neerden, piano