Categorieweergave

 

Harsono

Stephanus Maximilian Harsono (1996) werd geboren in Semarang, Indonesië. Zes jaren jong ontving hij zijn eerste pianoles, onder begeleiding van zijn moeder. Na twee jaar stopte hij met lessen en studeerde zelfstandig door pianopartituren te bestuderen, en vervolgens op Indonesische muziekscholen die Stephan voor concerttournees naar Europa, Azië en Australië stuurden.  

Na het behalen van het middelbare school-diploma, hij was 16 jaar, begon hij weer met pianolessen en is nu bezig voor masters bij Frank Peters en fortepiano bij Olga Pashchenko, aan het Conservatorium van Amsterdam.

Masterclassen kreeg Stephanus bij Jan Wijn, Marcel Baudet, Frank van de Laar, Ralph van Raat, Nicholas Stavy, David Kuyken en Wibi Soerjadi.

Bij de regio-Finale van Prinses Christina Concours won Stephan de eerste prijs en drong door tot de Dag van de Genomineerden in Den Haag. In de Nationale Finale won Stephan de eerste en de publieksprijs.

Samen met zijn pianotrio richtte hij Musician's Corner op, een Youtube-kanaal om klassieke muziek toegankelijker te maken voor het publiek door vlog- en andere videomedia te gebruiken.

Als solist treedt deze jonge pianist op met het Nederlands Kamerorkest/NedPho, Residentie Orkest Nederland, Amsterdam Con Brio, en Indonesische SMM JeugdOrkest. Hij geeft regelmatig concerten binnen Europa en Indonesië.

 

Geen evenementen voor Stephanus Harsono, piano