Categorieweergave

 

Het muziekleven van ....

Danièle Van Os ontwikkelde de afgelopen jaren een sterk persoonlijke speelstijl die gekenmerkt wordt door stevige toonvorming, verfijnde klankkleuren en zuivere speeltechniek.  Ze beheerst een repertoire van Renaissance tot hedendaagse muziek. Ze speelt allerlei solorecitals in België en Nederland.

Danièle studeerde gitaar aan het Lemmensinstituut Leuven en behaalde voor haar Masterproef gitaar de grote onderscheiding en ook met grote onderscheiding de Master na Master in gitaar.

Nadien verhuisde ze naar Wenen, waar ze het postgraduaat gitaar volgde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.

Ze volgde masterclasses in binnen- en buitenland bij Konrad Ragossnig, Alvaro Pierri, Jorgos Panetsos, Carlo Marchione.

De prijzenkast:

2de prijs Axion Classics-wedstrijd (discipline gitaar), 1ste prijs Kiwanis-gitaarwedstrijd voor de jeugd in Aalst.

Speciale prijs van de “Fundatia Romana de Chitara” op de internationale wedstrijd “Eduard Pamfil” in Bukarest.

Laureate “Cultuurmarkt Vlaanderen 2013”.

Halve finaliste Brussels International Guitar Competition Nicolas Alfonso en laureate solistenwedstrijd JMO Antwerpen.

Laureate “Cultuurmarkt Vlaanderen en Poppunt Klassiek, en tevens selectie voor Plaidtime en voorprogramma Shht.

Danièle wordt regelmatig gevraagd als soliste orkest. Zo speelde ze o.a. het Concierto de Aranjuez van Rodrigo met het Jeugd & Muziek Orkest van Antwerpen, het Concierto van Castelnuovo-Tedesco en Suite Capriol van Peter Warlock.

In 2016 nam ze haar eerste solo-CDcd ‘Little Dreams’ op.

Naast solo, speelt Danièle ook regelmatig kamermuziek. Ze vormt een uniek duo met Anke Lauwers (piccolo en fluit), waar ze op zoek gaan naar originele werken voor piccolo en gitaar. In 2015 schreef Robert Groslot het werk ‘Albadoro’ voor hen.  Optredens in Orlando tijdens de Convention van de National American Flute Association. 

In gitaarduo speelt ze met Robert Denies, waarbij ze behalve het klassieke duorepertoire ook teruggaan naar Franse chansons. Daarnaast speelt ze in verschillende bezettingen met fluit, gitaar, piano, cello, zang, blokfluit, gitaartrio en gitaarkwartet. Ook is ze gitariste bij het Erasmusensemble.

Als leerkracht is Danièle Van Os verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout en de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord te Diest in België.

Ze won in juni 2018 de finale van Klassiek in de Ruchte.

 

van os danic3a8le foto 2

Geen evenementen voor Danièle Van Os, klassiek gitaar