Categorieweergave

 
De Italiaanse pianist begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen en studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Cesena. Ondanks zijn jonge leeftijd behaalde Massimiliano verscheidene nationale en internationale prijzen. Hij heeft een voorliefde voor kamermuziek en heeft samen met violiste Eleonora de Poi de tweede prijs gewonnen op het internationale concours ‘Grand Prize Virtuoso’2017 in Londen. Zij zijn uitgekozen om een concert te geven in de Elgar Room van de Royal Albert Hall.
Massimiliano TurchiMassimiliano studeert in de masteropleiding bij Frank van de Laar.

 

Het muziekleven van ....

Massimiliano Turchi is op 5 oktober 1992 geboren in Forlì, Italië.  Zijn interesse in muziek bleek al vroeg, als kind wilde hij graag pianospelen.

In zijn jeugd kreeg hij eerst les op de muziekschool in zijn geboortestad. en daarna in het academisch jaar 2011/2012 begon hij aan zijn Bachelor piano-opleiding bij Luigi Tanganelli aan het Conservatorium “B.Maderna” in Cesena.

Al vroeg won hij prijzen bij verschillende nationale competities (zoals de derde prijs van de Vī National Piano Competition "Città di Riccione” en de tweede prijs van het XXV National Piano Competition "J.S. Bach”  in Sestri Levante). Hij nam deel aan enkele internationale wedstrijden en studeerde ook Compositie bij Alessandro Ardizzoni.

In 2011 won hij de tweede prijs van de National Piano Competition "Giulio Rospigliosi” en boekte hij veel succes tijdens zijn eerste solo-recital in het “Auditorium Cariromagna” in Forlì.

In 2012 won hij de eerste prijs van de XI National Piano Competition "Calcit” in Arezzo en de eerste prijs bij de International Piano Competition “Città di Castiglion Fiorentino”.

In 2013 won hij de eerste prijs van de XI national competition “Città di Riccione" en was ook finalist van de "Lions European Music Competition" in Istanboel waar hij Italië vertegenwoordigde.

In het academisch jaar 2013/2014 begon hij aan de studie "Liszt Music Academy of Budapest" tijdens zijn Erasmus studie bij Baranyay Laszlo. In dat jaar begon hij zijn studie meer te focussen op kamermuziek in ensembles, met een uitvoering in Hongarije van het kwintet van Schumann en in duo met violiste Marta Bratkovic in de Liszt Ferenc Kameraterem Concert Hall.

In dat jaar ook, in Budapest, volgde hij masterclasses van Maurizio Baglini, Alexander Lonquich, Roberto Prosseda en Alan Walker.

In 2014 won hij de tweede prijs van de International Piano Competition "Andrea Baldi". Hij gaf een recital in het Conservatorium in Cesena “B.Maderna” in het kader van het muziekfestival“Mercoledì Pianistici”. In hetzelfde jaar studeerde hij ook af aan het Conservatorium “B.Maderna” met 110 cum laude.

In dat jaar ook won hij verschillende prijzen in duo met de violist Nicoló Grassi, zij traden op in diverse zalen: in Rome, Cesena en in Noord-Italië.

As solist trad hij in deze periode ook op in Italië, zoals in Castrocaro, Florence en Garda.

Hij is nu bezig met zijn laatste jaar van een Master in Piano Performance bij Frank van de Laar in het Conservatorium van Amsterdam.

Tijdens deze jaren trad hij vaak op in duo met celliste Maya Fridman op verschillende plaatsen in Nederland en met andere kamermuziek-ensembles, terwijl hij ook deelnam aan masterclasses van onder andere Robert Levine, Hakon Autsbo, Frank Peters, John Rink.

Sinds 2016 treedt hij met violiste Eleonora De Poi op onder de naam TulipDuo. Samen wonnen zij de vierde prijs bij OnStage Online Competition, de tweede prijs van de “Grand Prize Virtuoso International Competition”. Zij traden op in Nederland, Zwitzerland en ook in de Royal Albert Hall in Londen. Zij zijn ook toegelaten als een van de tien duos die geselecteerd zijn voor de masterclass in Lausanne met Pavel Gililov en Pierre Amoyal.

Hij is onlangs toegelaten tot de International Piano Competition Instanbul Orchestra Sion. En hij heeft in Nederland tijdens het seizoen 2017/18 diverse optredens gepland.

 

Geen evenementen voor Massimiliano Turchi, piano