Categorieweergave

 
 
Wim Verschuren studeert piano bij Stéphane de May aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Op jonge leeftijd toonde hij al interesse in muziek en speelde blokfluit. Op 8-jarige leeftijd begon hij met pianolessen bij de muziekschool in Lisse als leerling van Ruzanna Hakobjan. Op 12-jarige leeftijd vervolgde hij zijn pianostudie bij de Russische pianiste Kamilla Bystrova, docente van de Jong Talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Wim was in 2013 finalist van het Prinses Christina Concours in Rotterdam en prijswinnaar bij het prestigieuze YPF concours in Amsterdam.

In 2015 werd Wim geselecteerd voor de Meesterproef van de Classic Young Masters en won in het FestiVal d´Anniviers in Zwitserland de eerste prijs. Ook trad hij op in het radioprogramma ‘Opium op 4’ en vertolkte werken van Bach, Brahms en Skrjabin. De jonge pianist soleerde met verschillende orkesten waaronder het Orkest van Utrecht en “Crescendo” tijdens de uitvoering van het imposante pianoconcert van Edvard Grieg.

 

Wim Verschuren
Geen evenementen voor Wim Verschuren, piano