Categorieweergave

 

Naruhiko Kawaguchi Piano / FortepianoNaruhiko Kawaguchi


Naruhiko Kawaguchi is geboren in Morioka en groeide op in Yokohama, Japan. Hij heeft al vele prijzen gewonnen in diverse competities over het hele wereld, waaronder bij de 1st International Chopin Competition on Period Instruments 2018, de International Competition Musica Antiqua Bruges 2016, de 1st Rome Fortepiano International Competition (Premio Muzio Clementi), en de Stanley Hoogland Square Piano Award 2016. Hij heeft recitals op fortepiano gegeven in Maggio Musicale Fiorentino, Monteverdi Festival (Cremona), Goldberg Festival Gdańsk, Wunderkammer Trieste enz. Hij heeft gesoleerd in een concert met The Orchestra of the Eighteenth Century etc. Hij is ook actief in ensemble-bezetting met zangers en verschillende instrumentalisten. In 2016 heeft hij in de V.S. de premiere gespeeld van de tweede editie van het Trio voor hobo, fagot en piano van F. Poulenc met Nicholas Daniel (hobo) en Saxton Rose (fagot).

Zijn eerste solo-opname bevat werken van J. L. Dussek en werd uitgebracht door Brilliant Classics in 2015. Zijn tweede solo-CD met werken van F. Schubert is een release van Fuga Libera in 2017. Hij heeft Bartok's Sonate voor twee piano's en slagwerk opgenomen met Tomohiro Ando (Royal Concertgebouw Orchestra) en Jan Roel Hamersma (Het Gelders Orkest). Deze is in 2018 verschenen als een release van zijn eigen label MUSIS.

Naruhiko heeft zijn bachelor in musicologie gehaald aan de Tokyo University of the Arts, en tevens een master in Early Music aan dezelfde universiteit. Hij behaalde ook een master in Early Music aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2017 cum laude afstudeerde. Hij studeerde fortepiano bij Richard Egarr, Christine Schornsheim en Kikuko Ogura, klavecimbel bij Menno van Delft.

Voor meer informatie klikt u op de link hieronder:


De eigen website van Naruhiko Kawaguchi

Geen evenementen voor Naruhiko Kawaguchi, piano