Categorieweergave

 

Ramon van Engelenhoven (1995) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. In 2004 werd hij aangenomen in de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij een jaar bij Marlies van Gent studeerde. Van 2005 tot 2013 studeerde hij bij Eric Noya in Hoorn. Momenteel zit hij in het eerste jaar van zijn bachelorstudie bij Frank Peters op het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgt hij sinds 2009 regelmatig lessen bij Wibi Soerjadi. Ramon-van-EngelhovenHij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jan Wijn, Igor Roma en Marjes Benoist. Ook heeft hij deelgenomen aan The International Holland Music Sessions waar hij masterclasses volgde bij Mikhail Voskresensky.


 In 2012 won hij in het Concertgebouw te Amsterdam de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar. Hierna mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival 2012 in Hamburg, met als hoogtepunt een optreden in de Laeiszhalle. In 2013 won hij de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 15 t/m 19 jaar, uitgereikt door Prinses Christina. Datzelfde jaar won hij tevens de eerste prijs bij de nationale selectie van het Lions European Music Competition, waardoor hij in 2013 Nederland vertegenwoordigde bij de Europese finale in Istanbul.


 Ramon heeft o.a. gespeeld in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, in het Lucent Danstheater in Den Haag, in de Philharmonie in Haarlem en bij het Grachtenfestival in Amsterdam. Ook was hij live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw in Amsterdam. Tevens heeft hij op salonconcerten Wibi Soerjadi begeleid met pianoconcerten van Shostakovich en Tchaikovsky. Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours trad hij in 2013 op bij het CIMA Festival in Rome en in Porto Ercole, Italië, waaronder een concert bij Prinses Christina thuis. Ook heeft hij op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Griekenland concerten gegeven in Athene en op Kreta. Verder treedt Ramon regelmatig op in Nederland op uitnodiging van het Prinses Christina Concours.

Geen evenementen voor Ramon van Engelenhoven, piano