Categorieweergave

 

Anastasia Kozhushko+tekstAnastasia Kozhushko werd in 1988 geboren in Oekraïne. Zij begon haar professionele muziekopleiding aan de Kharkiv Special Music School voor begaafde kinderen met N. Rudenko and N. Melnikova. Ze studeerde aan het Hogeschool Gent Conservatorium, toen ze student werd aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Daar nam zij deel aan de solistenklas van Abdel Rachman el Basha en gastdocent Dmitry Bashkirov.

Momenteel studeert ze zowel aan de International Piano Academy in Imola (Italië) onder Boris Petrushansky als aan het Lemensinstituut in Leuven onder Timur Sergeyenia.

Anastasia heeft vele internationale competities gewonnen, zoals de 24e Smetana International Piano Competition in Tsjechië 1e prijs, de Alter Musica' International Music Competition in Spanje 1e prijs, de International Piano Competition 'Excellentia' in Brussel, de International Piano Competition of Franz Schubert, de International Piano Competition 'Citta di Albenga', de International Piano Competition 'Silvio Bengali' in Val Tidone en de International Piano Competition of Sergei Rachmaninov.

Al heel jong nam Anastasia deel aan concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België, Nederland, Italië, Frankrijk en Japan. Ze trad op in prestigieuze concertzalen zoals het Palais Des Beaux Arts, De Singel, het operahuis van Lille, Flagey, De Bijloke, Sala Verdi (Milaan), National Philharmony of Ukraine, het Kremlin van Moskou, de Rachmaninov Hall van het Moscow Conservatory.

Anastasia gaf twee recitals op het 'De Musica del Mediterreneo' International Music Festival in Spanje. Ook gaf de jonge pianiste een uitvoering in het Kremlin van Moskou op een concert met het thema 'Culture for the Third Millennium Generation – 21st century'. Daarnaast trad ze op in het Russisch-Duitse Huis als deelnemer aan het concertprogramma van het International Charitable Fund of Vladimir Spivakov. Datzelfde jaar ontving Anastasia de eerste prijs in de 'Young Personality of the Year'-competitie in Oekraïne. Ze gaf een solorecital gewijd aan de 150e verjaardag van Steinway & Sons.

Vanaf haar twaalfde jaar gaf Anastasia uitvoeringen met Oekraïense en Europese orkesten onder leiding van dirigenten als Dirk Brosse, Dmitry Liss, Eduard Dyadyura, Yuri Yanko, Dmitry Morozov en Shaliko Paltadzhyan.

Ze trad op als kamermusicus met het Barshai Quartet, Claron McFadden,  Nikita Borisoglebsky, Leonard Shreiber, Jan Guns, Dana Zemtsov, Pieter Pellens e.a.

Samen met Jan Guns nam ze een CD op met muziek van Dirk Brosse.

Anastasia vormt een vast pianoduo met Matthieu Idmtal, met wie ze vele prijzen ontving: 3e prijs in de International Chamber Music Competition 'F Schuber' (Italië), winnaars van de 'Youth ’n Classic' competitie van het Klara Festival (België), International Music Competition Almere (inclusief publieksprijs), International Music Competition 'Guldenberg Klassiek en 'Ulvenhart Klassiek'.

Ze volgde masterclasses van befaamde pianomeesters als Vladimir Krainev, Dmitry Bashkirov, Alexei Nasedkin, Geoffrey Madge en Plamena Mangova.

Anastasia heeft een aantal opnames voor radio- en tv-uitzendingen gemaakt en ontving lovende recensies van de nationale en internationale pers. 
© Ira Weinrauch


Geen evenementen voor Anastasia Kozhushko