Categorieweergave

 

Julia Achkinazy

Julia Achkinazy

Op vierjarige leeftijd start met piano spelen. Vanaf haar vijfde levensjaar naar de muziekschool en eerste openbare optredens! Als elfjarige winnaar van de “eerste Tchaikovsky Leningrad Competition voor jonge pianisten”. Hierna concertuitnodigingen: Finland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

In 1992 naar het Muziek Lyceum van het St Petersburg Conservatorium, met les van professor Marina Wolf. Tournee's naar Engeland en de Verenigde Staten: New York, Philadelphia en Lenox.

Na het Muzieklyceum naar het Rimsky Korsakov Conservatorium in St. Petersburg!

Deelname aan solo- en orkest uitvoeringen in Rusland en in het buitenland.

Concerten in diverse grote en klein concertpodia in St-Petersburg, zoals Hermitage Theater; Groot en Klein Philharmonic zaal; diverse paleizen en kerken; Weimar- F. Liszt Museum; London-Town Hall; Hamburg-Philarmonic Hall; Lenox-Artists Festival of Nancy Goldberg “Belvoir Terrase”; Conservatorium tournee in VS: Philadelphia en New York.

Diplomant van het ‘International Competition Jeunesses’ in Belgrado en successen bij pianowedstrijden in Weimar, de "Speciale Liszt Prijs" en in St. Petersburg de 1e prijs in het Chopin Concours. Prive-lessen van Lazar Berman. ‘Post-graduate’ studie aan genoemd conservatorium.

Recitals in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Zeist, den Haag en den Bosch. Later naar het Conservatorium in Amsterdam voor Masters degree bij Naum Grubert.

Julia was de winnaar in de Finale 2008-2009 van de populaire serie ‘Koffie bij de Piano’ in ;s-Hertogenbosch en speciale gast bij het Piano tuinfestival van pianist Wibi Soerjadi.

Diploma aan het CvA en opname twee nieuwe CD’s. 
Onlangs DVD opgenomen "My Music, My Dream".

Julia gaf in 2012 met groot succes een concert in het Concertgebouw te Amsterdam.

En de laatste jaren geeft ze duoconcerten met pianist en dirigent Bernhard Touwen.

Geen evenementen voor Julia Achkinazy, piano