Categorieweergave

 

Saskia Giorgini, piano

'Saskia is een van de grote talenten van Italië; Ik heb met haar in recital gespeeld en was gefascineerd door haar grote muzikaliteit en professionele aanpak . Ze verdient op alle mogelijke manieren te worden aangemoedigd', Thomas Demenga

'Saskia beschikt over een feilloze techniek, een mooi en ontroerend toucher, een frasering vol fantasie en een pure muzikaliteit. Ik weet zeker dat ze een briljante carrière verdient', Salvatore Accardo

Geboren in Italië, wordt Saskia Giorgini beschouwd als een van de meest interessante pianiste van haar generatie.
Als soliste is zij te zien in de grote festivals als Concerti del Quirinale (live-uitzending op Radio 3), MiTo Settembre Musica festival, Unione Musicale, Teatro La Fenice, het Festival dei Due Mondi in Spoleto, Holland International Music Sessions, Società dei Concerti di Milano, Polincontri Classica, Amici della Musica di Padova, Amici della Musica di Trapani, Amici della Musica di Palermo.
Ze werd uitgenodigd voor de Lockenhaus Festival Summer Academy onder de artistieke leiding van Gidon Kremer en speelde samen met belangrijke orkesten zoals Łódź Philharmonic en de CBC Radio Orkest, in Vancouver, waar ze Nino Rota 's Piano Concerto in C speelde onder leiding van Mario Bernardi. Het concert werd uitgezonden en opgenomen door CBC Radio.
Ze speelde onlangs Chopin Concerto no2 met Ljepaia Symphony Orchestra onder leiding van Tadeusz Wojciechowski in Ljepaia (Letland, International Piano Stars Festival ), evenals het Shostakovic Concerto op. 35 met het Sono Chamber Orchestra olv Antonello Manacorda en Liszt's Piano Concerto no. 2 met het Orchestra Giovanile Italiana olv Andrea Battistoni.
Dat leverde lovende reacties van het publiek en de critici.
In 2013 maakte Saskia haar debuut in New York met het NYCA Orkest en Ken Masuer en het Rachmaninov concerto no.1.
Saskia GiorginiSaskia Giorgini heeft speciale liefde voor kamermuziek en speelde met partners als Gilles Apap, Mario Brunello, Thomas Demenga en Dora Schwarzberg.
In 2012 won ze de 2e prijs, de Mozart-prijs en Publieksprijs bij de Prix d'Amadeo 2012 , in Aken.
Saskia kreeg haar eerste pianolessen toen ze vier jaar oud was. Op 14-jarige leeftijd ging ze naar de Piano Academie Incontri col Maestro, in Imola, waar ze studeerde bij Franco Scala, Riccardo Risaliti, Louis Lortie en sinds 2005 met Leonid Margarius en Michel Dalberto.
Na de middelbare school volgde ze haar opleiding aan het Conservatorio di Torin, en kreeg een speciale prijs voor het hoogste resultaat. Zij volgde masterclasses bij Aldo Ciccolini, Julius Drake, Benedetto Lupo, Alexander Lonquich, Zoltan Koczis, Andrea Lucchesini, Elisso Virsaladze en Rian de Waal.
In 2008 slaagde  Saskia aan de Piano Academie in Imola.
Ze completeert momenteel haar studies bij Enrico Pace en Pavel Gililov en een postdoctorale opleiding aan de Mozarteum Universiteit in Salzburg.
Recente uitnodigingen omvatten recitals en kamermuziek voor MiTo Settembre Musica, Unione Musicale, Nino Rota 's Concerto Soiree met de Rubinstein Philharmonic Orchestra in Łódź, Polen geregisseerd door Massimiliano Caldi, Mendelssohn's dubbelconcert met het Orchestra d' Archi Accademia, een kamermuziekrecital met violist Ermir Abeshi in UdK in Berlijn en in de Rai Auditorium in Turijn met cellist Mario Brunello.
Geen evenementen voor Saskia Giorgini, piano