Categorieweergave

 
Hellingman Ineke

Ineke Hellingman (1990) begon op zesjarige leeftijd met pianoles. Na de Jong Talentklas te hebben doorlopen op de muziekschool, maakte zij de overstap naar de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist. Na het behalen van haar diploma aan het Barlaeusgymnasium te Amsterdam studeerde zij verder bij Benoist in de bacheloropleiding. Afgelopen juli heeft zij haar studie aan de masteropleiding van Codarts Rotterdam afgesloten met een tien bij de Franse meesterpianist Jean-Bernard Pommier.

Ineke heeft recent in Opium en VIRUS! op Radio 4 en Cultura24 gespeeld en was al eerder te beluisteren op DRS Zürich. Daarnaast heeft Ineke deelgenomen aan masterclasses van Tatiana Zelikman, Håkon Austbø, Galina Vracheva, Kathryn Stott, Igor Roma, Valentina Lisitsa en Yundi Li en speelde zij in zalen als het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan 't IJ en De Doelen. Daarnaast kreeg ze les van Bart van Oort en Richard Egarr in de historische uitvoeringspraktijk en van Ralph van Raat in hedendaagse muziek. Ineke won in 2010 de eerste prijs in de categorie 'prima vista spel' tijdens de First International Freestyle Piano Competition te Bern. 

Behalve als solist is Ineke actief in meerdere kamermuziekensembles. Ze volgde cursussen met musici als Peter Brunt, Frank van de Laar en Maarten Mostert en speelde op festivals als het Orlando Festival te Rolduc en in de serie 'Talentenconcerten' van de Hermitage Amsterdam.

Geen evenementen voor Ineke Hellingman, piano