Categorieweergave

 

Wakana Shimizu, piano
Wakana Shimizu studeerde aanvankelijk in Tokio bij en behaalde verschillende prijzen,  Op zeer jeugdige leeftijd speelde zij Mozarts pianoconcert K.V.414.
In 2005 nam zij voor het eerst deel aan de internationale masterclass van Vladimir Tropp en Willem Brons. Haar optreden tijdens 
Wakana Shimizuhet slotconcert werd integraal uitgezonden door de Nederlandse radio.

Vanaf 2004 volgt zij jaarlijks de International Summer Academy voor jonge talenten in het Duitse Marktoberdorf. In het kader van deze Summer Academy heeft ze in talrijke omliggende plaatsen opgetreden. Vanaf 2009 studeert Wakana op het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons.
In 2010 behaalde zij een eerste prijs tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Ook speelde zij in de Noorderkerk te Amsterdam. In 2011 trad Wakana op in de Spiegelzaal van het Concertgebouw en speelde in de tijdens een benefietconcert.
Het Prinses Christina Concours gaf Wakana de gelegenheid om op vele plaatsen op te treden in ons land Ook speelde ze in het Bethaniënklooster te Amsterdam tijdens het slotconcert van de masterclass van Willem. De VPRO maakte een opname van dit optreden.
In 2012 trad zij op in het Flehite-museum te Amersfoort, het Goethe-Haus en het NRC-Restaurant te Amsterdam.
Het repertoire van Wakana Shimizu is veelomvattend. Zo speelt zij ook composities van Dutilleux en van Franz Liszt de indrukwekkende Fantasia en Fuga op de naam van Bach en Schumanns Symfonische Etudes en Kreislériana.
In 2013 was zij te beluisteren op Radio4 en 2013 sloot zij haar Bachelor-examen Cum Laude af met als programma: Bach/Brahms Chaconne, Schumanns Kreislériana en Mazeppa van Liszt.

Geen evenementen voor Wakana Shimizu, piano