Vrijdag, 02 September 2022 aanvang 10:00 uur

  4 dagen Zomerfestival Klassiek in Guldenberg
Guldenberg 12
5268 KR  Helvoirt
Tel.: Tel: 0411 - 64 24 24
 http://www.guldenberg.nl 
Volop Parkeerruimte

5b7ff51c6c2665.56669620

 

  
ZomerFestivalGuldenberg

 

Het jaarlijkse ZomerFestival is ontstaan vanuit de finales van de diverse concertlocaties.

Op elke locatie zijn in de jaarlijkse Finale flinke geldprijzen beschikbaar. Maar het credo is: niet alleen geldbedragen bij de Finale, maar uit het prijzengeld een bedrag reserveren voor educatieve activiteiten! Daarom voor de winnaars deze meerdaagse masterclass. In 2012 en 2013 in Vught en vanaf in 2014 in Helvoirt!

Het Festival omvat Zomeravondconcerten en overdag masterclasses voor professionals en daarnaast programma's voor amateurs en kinderen.

De zomervakantie is voor veel mensen juist reden om de vakantiedrukte te ontlopen en in de regio vertier te zoeken. In landen als Frankrijk heeft ieder stadje wel een muziekfestival, terwijl in ons land overal al in mei / juni de muziek tot het najaar uitgaat, behalve bij het ZomerFestival.

De master?
Geoffrey Madge, piano-master, een beroemde Nederlandse pianist, is beroemd vanwege zijn pianospel en geliefd door zijn innemende persoonlijkheid als pianopedagoog.

De deelnemers: de aanstormende klaverleeuwen namelijk finalisten van diverse locaties: Guldenberg Klassiek, 'Koffie bij de Piano' in 's-Hertogenbosch, Vught Klassiek, Rivierenland Klassiek in Neerijnen, Ulvenhart Klassiek, Marquette Classique in Heemkerk, Utopia Klassiek in Drunen e.a.

Voor de musici is het een festival om in een ontspannen omgeving te werken aan de muziek-carrière. Alle masterclasses zijn vrij toegankelijk voor publiek!

Voor het publiek een unieke ervaring om een of meer dagen / dagdelen met zomeravondconcerten en masterclasses mee te maken.
En voor de trouwe bezoekers die het hele traject bijwonen, is er de boeiende ervaring om te zien hoe de deelnemers in enkele dagen tijd vooruit zijn gegaan met als apotheose het slotconcert.

Speciaal arrangement voor mensen die meer dagen willen bijwonen. Informeer naar logies en maaltijden bij Guldenberg Hotel.

Tel: 0411 - 64 24 24  E-mail: info@guldenberg.nl           

www.guldenberg.nl

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

Peter Willems, Contrabas & zang

Studie beide hoofdvakken aan het conservatorium van Maastricht. 
Optredens op North Sea Jazz festival, Music Meeting, en So What’s Next. Prijzen op Christina concours jazz. 
De Jury: “Star potential; dat is het woord
dat blijft hangen als het stof is neergedaald na zijn optreden. Ongelofelijk dat je zo goed kunt zingen terwijl je tegelijkertijd op hoog niveau contrabas speel t …“   Studietrips naar New York en albums zoals dubbel E.P’s met de grammy genomineerde Amerikaanse gitarist Gary Lucas. 


                                      Foto's: Rens Dekker

Peter Willems