zondag, 21 Augustus 2022 aanvang 11:00 uur


Kasteel Marquette

Marquettelaan 34
1968 JT  Heemskerk (Noord-Holland)
Tel.: (0)251-257025
  
5b7ff51c6c2665.56669620 
  

 

MARQUETTE CLASSIQUE

Locatie
Château Marquette
Marquettelaan 34
1968 JT Heemskerk (Noord-Holland)

T: +31 (0)251-257025
M: classique@hotel-marquette.com
W: www.hotel-marquette.com

MARQUETTE CLASSIQUE is een bijzondere concertreeks in Heemskerk, elke derde zondag van de maand! U bent maandelijks welkom in Château Marquette in Heemskerk om te genieten van klassieke concerten van het allerhoogste niveau. Dan treden jonge topmusici op, uit Nederland en daarbuiten, vooral solo, maar ook als duo, trio of kwartet.
Bij ieder concert is er een presentator die zorgt voor een interview met de musici. Zo kunnen de bezoekers kennismaken met de mens achter de musicus.
Verder is er de prelude: vooraf is er een kort optreden door extra jong talent.
Weer e
en ander kenmerk is het element van een competitie. Elke bezoeker kan de waardering aangeven op een stembiljet. De uitslag van deze stemming wordt direct na het optreden bekend gemaakt. En na de optredens van elk seizoen is er de Finale voor de drie musici / ensemble(s) die de hoogste waardering kregen van het publiek.
Het publiek van de finale stemt vervolgens voor de winnaars.

Het maandelijks ontmoetingspunt in Château Marquette is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. MARQUETTE CLASSIQUE onderstreept de unieke sfeer in deze riante locatie. Voor Heemskerk en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagochtend!  
   

Programma

Vanaf 10.30 Ontvangst, koffie/thee

10.50    Concertzaal open

11.00    Voorprogramma Prelude

11.10    Hoofdprogramma Deel I concert en interview

11.50    Pauze

12.00    Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musici, presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.  


Voor een video op Youtube met een reportage met interview van RTV IJmond over Marquette Classique klik hier: interview op RTV IJmond

En de Finale in september 2019 zien we op: 
https://www.youtube.com/watch?v=rc5FLSWHalE

 

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

Michelle S
Michelle Sweegers, concertharpiste

 

Op zevenjarige leeftijd begon Michelle met harplessen op het Factorium te Tilburg en vervolgens bij de Academie Muzikaal Talent in Utrecht en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen: Bachelor-diploma met ‘grote onderscheiding’. 
Toen volgde via Erasmus-uitwisseling het CNSMD in Lyon. In 2019 keerde ze terug naar Antwerpen waar ze les kreeg van Miriam Overlach. In 2020 behaalde Michelle  haar master-diploma, met de ‘grootste onderscheiding’ en werd benoemd tot ‘primarius’ van het conservatorium.

Michelle won als soliste prijzen bij nationale en internationale concoursen: Prinses Christina Concours, Concours International de Harpes in Limoges, Rosa Spier Concours en International Harp Competition Felix Godefroid. 

Michelle volgde stages en masterclasses bij Isabelle Perrin, Sasha Boldachev, Deborah Henson-Conant en Gwyneth Wentink.

De jonge harpiste treedt op in binnen- als buitenland, als soliste, in kamermuziekbezetting en in samenwerking met diverse orkesten. 

Ze was te gast bij radio- en tv-programma’s: Podium Witteman, De Muziekfabriek, NTR Podium, Spiegelzaal, Zwarte Prietpraat en De Wereld Draait Door.