zondag, 18 September 2022 aanvang 11:00 uur


 

  Kasteel Marquette
Marquettelaan 34
1968 JT  Heemskerk (Noord-Holland)
Tel.: (0)251-257025
  

5b7ff51c6c2665.56669620

 

  

 

MARQUETTE CLASSIQUE

Locatie
Château Marquette
Marquettelaan 34
1968 JT Heemskerk (Noord-Holland)

T: +31 (0)251-257025
M: classique@hotel-marquette.com
W: www.hotel-marquette.com

MARQUETTE CLASSIQUE is een bijzondere concertreeks in Heemskerk, elke derde zondag van de maand! U bent maandelijks welkom in Château Marquette in Heemskerk om te genieten van klassieke concerten van het allerhoogste niveau. Dan treden jonge topmusici op, uit Nederland en daarbuiten, vooral solo, maar ook als duo, trio of kwartet.
Bij ieder concert is er een presentator die zorgt voor een interview met de musici. Zo kunnen de bezoekers kennismaken met de mens achter de musicus.
Verder is er de prelude: vooraf is er een kort optreden door extra jong talent.
Weer e
en ander kenmerk is het element van een competitie. Elke bezoeker kan de waardering aangeven op een stembiljet. De uitslag van deze stemming wordt direct na het optreden bekend gemaakt. En na de optredens van elk seizoen is er de Finale voor de drie musici / ensemble(s) die de hoogste waardering kregen van het publiek.
Het publiek van de finale stemt vervolgens voor de winnaars.

Het maandelijks ontmoetingspunt in Château Marquette is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. MARQUETTE CLASSIQUE onderstreept de unieke sfeer in deze riante locatie. Voor Heemskerk en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagochtend!  
   

Programma

Vanaf 10.30 Ontvangst, koffie/thee

10.50    Concertzaal open

11.00    Voorprogramma Prelude

11.10    Hoofdprogramma Deel I concert en interview

11.50    Pauze

12.00    Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musici, presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.  


Voor een video op Youtube met een reportage met interview van RTV IJmond over Marquette Classique klik hier: interview op RTV IJmond

En de Finale in september 2019 zien we op: 
https://www.youtube.com/watch?v=rc5FLSWHalE

 

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

 

Het muziekleven van .... 

 

Illia Fialko werd in 2000 geboren in een familie van musici. Zijn vader dacht dat Illia voor viool zou kiezen, net zoals hij zelf vroeger had gedaan, maar zijn moeder merkte de grote voorkeur voor piano. Op vijfjarige leeftijd ging Illia naar de muziekschool waar hij aanleg toonde voor klassieke muziek en voor hard werken. 

Na enkele jaren ging de jonge knul naar een gespecialiseerde muziekschool in Kiev, waar hij studeerde van 2007-2018. In die  tijd werd Illia laureaat van vele internationale wedstrijden en zat vol concertactiviteiten in Oekraïne en in het buitenland. Het keerpunt in zijn leven was het ‘Internationaal Kamermuziekfestival’ in Ede, georganiseerd door Anna Fedorova. 

Na de concerten en masterclasses in Ede, Den Haag en Amsterdam realiseerde Illia zich dat hij maar één droom heeft: studeren in Nederland. Een jaar later kwam deze droom uit en nu is Illia een bachelor student aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van professor Naum Grubert.

 

Illia