Zondag, 13 Februari 2022 aanvang 11:00 uur
Affiche_Guldenberg_Klassiek_13_feb_2022.jpg

 
Hotel Guldenberg

Guldenberg 12
5268 KR Helvoirt

Tel.: 0411 - 64 24 24

 http://www.guldenberg.nl 
Volop Parkeerruimte

5b7ff51c6c2665.56669620

 

  

Reserveren

Stuur een e-mail met uw naam en het gewenste aantal entreekaarten naar: info@guldenberg.nl Of reserveren 0411-642424  
 


Entree:  € 15,00 p.p., inclusief Guldenberg_Logo_Horizontaal_RGB.JPG
koffie/thee vooraf en in de pauze en programmablad

Volop parkeerruimte.
 

Programma

10.50    Zaal open
11.00    Voorprogramma Prelude
11.10    Deel I Hoofdprogramma en een interview
11.55    Pauze
12.10    Vervolg concert
Hierna is er een informeel samenzijn met de musici, de presentator. Dan wordt ook de voorlopige uitslag bekend gemaakt.
Populair na afloop is ook de lunch voor concertgangers, svp reserveren.


Logo PKGuldenberg Klassiek met topmusici van morgen

Iedere tweede zondag van de maand biedt Guldenberg Klassiek voor aanstormende talenten een podium om concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten in een heel bijzondere locatie.
Voor Guldenberg Klassiek zijn jonge musici geselecteerd uit heel Nederland en daar buitenZomerFestival. Het zijn stuk voor stuk de topmusici van morgen!

En bij ieder concert is er een jonge presentator die zorgt voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek. 
Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een informeel samenzijn met de musici en de presentator. 

Per optreden is er een programmablad met informatie over de musici, het muziekprogramma, de agenda van de serie, enz.

Speciaal gewaardeerd worden de sfeervolle inrichting, de gratis consumpties en het informele voorspel door extra jonge amateurs en aankomende musici in het voorprogramma Prelude.

Vernieuwend is ook het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft overal in de zaal zicht op het toetsenbord. Het publiek heeft zo een haarscherp beeld van de verrichtingen van de pianist.

Elke bezoeker wordt gevraagd om te stemmen om zo de waardering voor de musici uit te drukken. Dit bepaalt welke musici deelnemen aan de jaarlijkse finale.
Er is in de Finale een heel pakket aan prijzen van Guldenberg Hotel & Brasserie. Daarnaast zijn er prijzen van particuliere begunstigers te winnen.

Guldenberg Klassiek is het maandelijks ontmoetingspunt voor mensen uit Guldenberg en wijde omgeving. Het is een aantrekkelijke invulling van de zondagochtend.

 

Graag tot de 2e zondagen van de maand. Warm aanbevolen!Guldenberg

Caty, Madeleine, Guido, Jacques, Will

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

Het muziekleven van ....

Mattias Spee (Hilversum, 1997) begon met pianospelen toen hij vijf jaar jong was. Vanaf zijn elfde jaar studeerde hij in de Talentklas Muziek Almere van Maaike Eijkman. 

Op 15-jarige leeftijd kwam Mattias bij de jong talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium, met les van David Kuyken. Na de middelbare school zette Mattias de opleiding bij deze docent voort aan het Conservatorium van Amsterdam. En volgt daar inmiddels de Master-opleiding bij David Kuyken en specialist in hedendaagse muziek Ralph van Raat.

Mattias kreeg masterclasses bij gerenommeerde pianisten als Pascal Rogé, Håkon Austbø, Michail Voskresensky en Eugen Indjic. Ook kreeg hij kamermuziekcoaching van o.a. Shunske Sato, Jakob Koranyi en de leden van het Cuarteto Quiroga. 

Kamermuziek speelt een belangrijke rol in Mattias muziekleven, zoals  het veelvuldig optreden in projectmatige ensembles. Al jaar en dag maakt hij deel uit van het Goudsbloemtrio, samen met celliste Hadewych van Gent en klarinettiste Ana Prazeres.

Verder vormt hij een vast duo met zijn vriendin, celliste Chieko Donker Duyvis.

Mattias won in de loop van de jaren enkele prijzen, o.a. bij, het Prinses Christina Concours, het Steinway Pianoconcours en onlangs nog de Vrienden Cultuurprijs 2019. Mede hierdoor trad hij op in landen zoals Duitsland, Denemarken en Taiwan.

Spee Mattias