Zondag, 6. Oktober 2019 aanvang 15:00 uur

Zondag 6 oktober 2019

Aarón Ormaza Vera, piano

 

Prelude: in het voorprogramma speelt Thijs Willers

 

Laurent Postma, presentatie

De eerste zondag van oktober is het podium voor een internationale klavierleeuw.

Opgeleid in Ecuador en vervolgstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. 

Vele prijzen en concerten, ook met orkest! En duo met zangeres en violist. 

Aarón was in juni 2019 de gevierde winnaar van 'Koffie bij de Piano' in 's-Hertogenbosch en eveneens de winnaar van Utopia Klassiek. 

De jonge kanjer komt naar Geertruidenberg Klassiek met een boeiend muziekprogramma.  

 Dit is het voorlaatste concert voorafgaand aan de spannende Finale in december.Ormaza

 
Geertruidskerk

Elfhuizen 3
4931 AX Geertruidenberg

Tel.: 06-53669741

 http://www.geertruidenberg-klassiek.nl 
Vrij parkeren in omgeving

5b7ff51c6c2665.56669620

  

Reserveren

Entree: € 12,50 p.p., inclusief en programmablad, vooraf koffie/thee en pauzedrankje.Logo PK

Stuur e-mail met naam,
het aantal gewenste aantal plaatsen
en de concertdatum naar:

Of reserveer telefonisch: 06-53669741 of 06-36404449

Locatie
Geertruidenberg Klassiek vindt plaats in de unieke middeleeuwse crypte van de Geertruidskerk van de Hervormde Gemeente te Geertuidenberg. 's Winters is de crypte aangenaam verwarmd, en 's zomers verrassend koel. Voor het genieten van mooie muziek is de ruimte uiterst sfeervol. De musici hebben de beschikking over een mooie vleugel. De crypte is prima bereikbaar, en ook rolstoelvriendelijk. Er is vrij parkeren in de directe omgeving van de Geertruidskerk.

Programma
14.30 Ontvangstruimte open
14.50 Crypte open
15.00 Prelude: een optreden van extra jonge topper(s)
15.15 Hoofdprogramma: eerste helft en interview
16.00 Pauze
16.15 Vervolg van het hoofdprogramma

Hierna is er in de ontvangstruimte gelegenheid voor een informeel samenzijn met de musici en de presentator. Daar wordt ook de voorlopige uitslag van de publieksstemming bekend gemaakt.

Geertruidenberg Klassiek met topmusici van morgen

Iedere eerste zondag van de maand biedt Geertruidenberg Klassiek voor aanstormende talenten een podium om nog meer concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten op een heel bijzondere locatie.

Voor Geertruidenberg Klassiek zijn jonge musici geselecteerd uit heel Nederland en buitenland. Stuk voor stuk topmusici van morgen!
En bij ieder concert is er een jonge presentator die zorgt voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek.
Na afloop van ieder concert is er informeel samenzijn met musici en presentator. Per optreden is er een programmablad met informatie over musici, programma, agenda van de serie, enz.

Speciaal gewaardeerd worden de sfeervolle inrichting, de gratis consumpties vooraf en het informele voorspel door extra jonge amateurs en aankomende musici in het voorprogramma Prelude.
Vernieuwend is ook het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft het publiek een haarscherp beeld op de verrichtingen van de pianist en geeft daardoor overal in de zaal zicht op het toetsenbord.
De bezoekers krijgen steeds de gelegenheid om te stemmen en een waardering voor de musici uit te drukken, waardoor er kans voor deze musici op deelname aan de jaarlijkse finale, begin december.
Er is dan een heel pakket aan prijzen van de Stichting Geertruidenberg Klassiek. Ook zijn er prijzen van sponsoren en particuliere begunstigers. 

Geertruidenberg  Klassiek is het maandelijks ontmoetingspunt voor mensen uit Geertruidenberg en wijde omgeving en een aantrekkelijke invulling van de zondagmiddag, iedere eerste zondag van de maand, ook in de zomermaanden!.

Graag tot de eerste zondag van iedere maand, vanaf februari.
Ook in de zomertmaanden!
Warm aanbevolen!
Team Geertruidenberg Klassiek

 

Geertruidenberg

 

 

 

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

OrmazaAarón Ormaza Vera, piano (1995, Guayaquil, Ecuador)

Aarón begon op jonge leeftijd met piano spelen. Hij kreeg eerst enige jaren les op het Sergei Rachmaninov Conservatorium in Santiago de Guayaquil, de grootste stad van Ecuador.
Hij vervolgde zijn pianostudie in dezelfde stad bij de muziekfaculteit van de Universidad Especialidades Espiritu Santo (UEES), waar hij in 2016 zijn diploma behaalde.
De jonge pianist nam deel aan de belangrijke competities van het land en werd driemaal genomineerd voor de eerste Jong Talent-prijs in Cuenca.
Ook werd hij genomineerd voor de Grote Prijs in de Klassieke Muziekcompetitie van het Duits-Ecuadoriaanse Muziekcentrum in Guayaquil en de tweede Chopin Competitie van Ecuador (2016).
Aarón trad op als solist met orkest in pianoconcerten van Haydn, Beethoven, Grieg en Liszt. Hij was in juni 2019 de gevierde winnaar van Koffie bij de Piano in 's-Hertogenbosch en finalist in Utopia Klassiek.
Sinds kort vervolgt hij zijn pianostudie op het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn.

Duo's
Sinds 2016, heeft hij de pianobegeleiding van een selectie van Duitse, Franse, Spaanse, Noorse en Russische liederen aan zijn repertoire toegevoegd.
Met sopraan Marion Dumeige vormde hij Duo Romane. Tegenwoordig treedt hij regelmatig op samen met de mezzo-sopraan Baiba Mīlberga.