Zondag, 29. September 2019 aanvang 11:00 uur


Thomas Schüler, viool & 

Christian Sanders, piano

Prelude:  in het voorprogramma speelt  Cerensa Morré, harp

Laurent Postma, presentatie

Thomas Schüler violist, pianist, componist uit Wenen en vele recitals met beide instrumenten! Onlangs speelde hij Poème van Chausson voor viool en orkest en in hetzelfde concert Rachmaninov's 2e Pianoconcert, samen met het SKO-Orchestra in Wenen. In zijn innovatieve composities ‘5 Preludes for Violin and Piano’ deelt Thomas zijn ervaring met beide instrumenten. 

Christian Sanders: vorig jaar de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert, tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen.
Bursa Competition 2016 (Turkije) 1ste Prijs, -Stars Of Tenerife 2015 (Spanje) Grand Prix, Musikalisches Feuerwerk Baden Württemberg 2014 (Duitsland) Grand Prix enz. enz.
In 2015 cum laude geslaagd voor masterstudie conservatorium Utrecht en vervolgstudie in Wenen en geslaagd voor Certificate of Performance Program

Het duo speelt onder andere de sonate voor viool en piano uit 1886 in A-groot, het populaire kamermuziekwerk van de Belgisch / Franse componist César Franck.

Hoofdprogramma

1 F. Schubert      Rondo D951

2 J. Brahms         Hongaarse dansen nrs. 1-6

Pauze

3 C. Franck         Vioolsonate

4 Th. Schüler       Vijf preludes voor viool en piano

Christian en Thomas

 
De Voorste Venne

Afrikalaan 100
5152 MD Drunen

Tel.: Tel.: 0416 374478

 http://www.devoorstevenne.nl 
Volop parkeerruimte

5b7ff51c6c2665.56669620

  
 

Reserveren
Entree: € 12,50 p.p., inclusief koffie/thee en programmablad. Bespreekkosten: € 0,50


Stuur een e-mail met de concertdatum en het gewenste aantal plaatsen naar: 


Nieuwsbrief Utopia Klassiek
Wilt u enkele malen per jaar via een e-mail op de hoogte gebracht worden van de komende concerten: schrijf u in voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar: 

 

De Voorste Venne           
Telefoon: 0416 374478  
Afrikalaan 100  
5152 MD Drunen

www.devoorstevenne.nl      

Parkeren (gratis)

Anton Pieckplein

5152 LZ Drunen

 

UK logo

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

 

Thomas Schüler is violist, pianist en componist uit Wenen en gaf vele recitals met beide instrumenten! Onlangs speelde hij Poème van Chausson voor viool en orkest en in hetzelfde concert Rachmaninov's tweede pianoconcert, samen met het SKO-Orchestra in Wenen.
In zijn innovatieve compositie ‘5 Preludes for Violin and Piano’ deelt Thomas zijn ervaring met beide instrumenten.

Pianist Christian Sanders is geboren in Groningen. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Aan dit instituut volgde hij ook de bachelorstudie bij de pianodocenten Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli. Na het behalen van het diploma deed hij een masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht) bij de Hongaarse pianiste en docente Klára Würtz. In 2015 behaalde hij cum laude het diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms, begeleid door het Utrechts Studenten Concert.

Na zijn studie in Nederland kwam hij in contact met de in Oostenrijk bekende en gewaardeerde pianist Johannes Kropfitsch, die als docent verbonden is aan het conservatorium in Wenen (Musik und Kunst, Privatuniversität der Stadt Wien). In 2015 werd hij toegelaten tot het COP (Certificate of Performance Program), een zeer gespecialiseerde studie, die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen. In 2017 behaalde hij met goed resultaat het COP-diploma.

Christian volgde masterclasses bij Rian de Waal, Paolo Giacometti, David Kuijken, Bart van Oort, John Glazer, Sheila Page, Vladimit Tropp (Moskou) en Alessio Bax. Hij nam deel aan een aantal concoursen: hij won de tweede prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije) en de prijs voor de beste uitvoering van compositie van Schubert. Driemaal haalde hij de finale van het Prinses Christina Concours (noord).

Verdere concoursen waren o.a.:
- San Nicola di Bari (Italië) finalist
- Musikalisches Feuerwerk Baden Württemberg (Duitsland) Grand Prix
- Stars Of Tenerife (Spanje) Grand Prix
- Bursa Competition (Turkije) 1ste Prijs

In 2017 behaalde Christian tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert.
Ook in de kamermuziek heeft hij zich verder ontwikkeld. Zo heeft hij een aantal malen deelgenomen aan het Orlando Festival in Kerkrade, dat gespecialiseerd is in ensemblespel, en aan het Mimir Chamber Festival in Fort Worth Texas. Tijdens mijn studie in Wenen vormde hij een ensemble met Lucia Harvanova (viool) en Lilyana Kehayova (cello).

Momenteel woont hij weer in Nederland, waar hij zijn carrière als concertpianist opbouwt en pianolessen geeft.

 Sanders ChristianThomas Schuler