Zondag, 29. September 2019 aanvang 15:00 uur

 

Duo LLink    
     
Lieke op ’t Roodt   
accordeon
&
Lianne Eveleens fluit
 
 
Mylan Tran presentatie
 
Cerensa Morré prelude, harp

 

 Duo LLink1

 

 

    Muziekprogramma
    (wijzigingen voorbehouden)
         
 
Prelude
1 Alphonse Hasselmans Uit Feuilles d’automne:
- Sérénade mélancolique
2 John Thomas The minstrel's adieu to his native land
         
         
Hoofdprogramma
Duo LLink
1   
J.S. Bach   
Fluitsonate in Es BWV1031
Lianne Eveleens
2 Maria Grenfell Uit Four Pooh Stories (1992): nrs. 1 & 3
Lieke op ‘t Roodt
3 Vjatsjeslav Semenov Vier stukken uit de Renaissance
Duo LLink
4 Charles Gounod Méditation sur le 1er Prélude de Bach
Pauze
Lieke op ‘t Roodt
5 Yuki Takahashi Like a Water Buffalo
Lianne Eveleens
6 Jacques Ibert Pièce pour flute seule
Duo LLink
7 Astor Piazzolla Oblivión
8 Gorka Hermosa Anantango

 

 

 

 
Lambertuskerk, Vught

Helvoirtseweg 5 
5261CA  Vught

Tel.: Secretariaat: ‭(06) 51 80 69 56

 http://www.podia-klassiek.nl/ 

5b7ff51c6c2665.56669620

  

Vught Klassiek

Entreekaarten:
voor aanvang Vught Klassiek bij de ingang.

Entree:
€ 12,50 p.p. incl. programmablad en koffie / thee in de pauze. 
Jongeren tot 18 jaar: 50% korting.

Contact: 
Secretariaat: Anja Wieringa (06) 51 80 69 56


Lambertuskerk

Lambertuskerk
Helvoirtseweg 5
5261 CA  Vught


www.lambertuskerkvught.nl/activiteiten
Logo PK

Programma

14.30 Kerk open 

15.00 Prelude 
15.15 Eerste helft hoofdprogramma en interview 
16.00 Pauze
16.15 Vervolg hoofdprogramma

Hierna is er een informeel samenzijn van de musici, de presentator en het publiek. Daar wordt ook de voorlopige uitslag bekend gemaakt.

Vught Klassiek, de populaire serie kamermuziekconcerten, kunt u bijwonen op iedere laatste zondag van de maand tot en met november, ook in de zomer.

Eind november 2019 nam Vught Klassiek na negen succesvolle jaren afscheid van Landgoed Huize Bergen. Vanaf het seizoen 2020 vinden de concerten plaats in de Lambertuskerk in Vught.
Vught Klassiek is blij met deze locatie: deze is uiterst centraal gelegen, er is een redelijke parkeergelegenheid op de zondagen, het gebouw de ruimte is 's winters behaaglijk verwarmd en 's zomers aangenaam koel en heeft een klassieke uitstraling in een intieme setting. De kerk is het oudste gebouw van Vught. Het is vaak verbouwd en gerenoveerd.

 

Vught Klassiek met topmusici van morgen

Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is al jaren een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Vught en wijde omgeving is dit een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagmiddag!

Vught Klassiek brengt concerten door aanstormende, jonge topmusici uit heel Nederland en daar buiten. De musici treden op als solist of in een duo / trio met verschillende instrumenten.
Podia Klassiek helpt met Vught Klassiek aanstormende talenten aan een podium om concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten in een locatie met klassieke uitstraling in intieme setting, genoegzaam verwarmd en een prachtige vleugel.

En bij ieder concert zorgt een jonge presentator voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek.
De bezoeker ontvangt een luxe programmablad met nuttige informatie, zoals over de musici, de presentator, het programma, terugblik op voorafgaande optreden in de serie, de agenda van de serie, enz.

Speciaal gewaardeerd wordt het informele optreden door extra jonge amateurs en aankomende musici in het voorprogramma Prelude.

De bezoekers krijgen na elk optreden de gelegenheid om te stemmen. Hiermee kan de waardering van het publiek voor de musici tot uitdrukking komen. De musici die het hoogst scoren in de jaarlijkse serie optredens mogen deelnemen aan de jaarlijkse finale eind november. In de Finale is er een heel pakket aan prijzen. 

Vught KlassiekNa afloop van elk concert is er een informeel samenzijn met de musici en de presentator.
Vught  Klassiek is het maandelijks ontmoetingspunt voor mensen uit Vught en wijde omgeving.

Vught Klassiek: ook in de zomermaanden!


  

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

Duo LLink bestaat uit fluitiste Lianne Eveleens (1994, Christchurch/Nieuw-Zeeland) en accordeoniste Lieke op ’t Roodt (1999, Bree/België). Ze brengen een gevarieerd repertoire van Piazzolla tot Bach en zijn voortdurend op zoek naar de grenzeloze mogelijkheden die deze unieke bezetting te bieden heeft. Zij zijn gevestigd in Tilburg. Het duo is tot stand gekomen tijdens de studie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Aan de voet van hun carrière verzorgt het duo al met regelmaat concerten en blinkt uit met zeer integere muzikale interpretaties.

Lieke op ’t Roodt studeert bij Pieternel Berkers en Renée Bekkers (TOEAC) op het conservatorium in Tilburg. Daarnaast heeft ze vele masterclasses gevolgd, o.a. bij Vjatsjeslav Semenov, Gorka Hermosa, Joeri Sjisjkin, Geir Draugsvoll en Hanzhi Wang. Lieke behaalde meerdere (inter-)nationale prijzen, o.a. bij de VLAMO-wedstrijden, het Novam Concours (2018, 2019) en het Prinses Christina Concours (2019).

Lianne Eveleens studeerde dit voorjaar af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg waar ze les kreeg van Leon Berendse. In 2015 voltooide ze reeds een Bachelor of Music aan de University of Canterbury in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Ze speelde in diverse ensembles zoals het Euregio Jeugdorkest, Nederlands Symfonie Project, Metropol Academy, Opera Forward Festival en in Nieuw-Zeeland bij het Christchurch Youth Orchestra. Als uitvoerend en docerend musicus streeft ze ernaar anderen te inspireren met haar muziek.