Zondag, 15. September 2019 aanvang 15:00 uur

Zondag 15 september 2019, 15.00 uur

Thomas Schüler, viool & 
Christian Sanders, piano

Prelude:in het voorprogramma speelt Inge Meenhorst, piano 

Mark Zielhorst, presentatie

Thomas Schüler violist, pianist, componist uit Wenen en vele recitals met beide instrumenten! Onlangs speelde hij Poème van Chausson voor viool en orkest en in hetzelfde concert Rachmaninov's 2e Pianoconcert, samen met het SKO-Orchestra in Wenen. In zijn innovatieve composities ‘5 Preludes for Violin and Piano’ deelt Thomas zijn ervaring met beide instrumenten. 

Christian Sanders: vorig jaar de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert, tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen.
Bursa Competition 2016 (Turkije) 1ste Prijs, -Stars Of Tenerife 2015 (Spanje) Grand Prix, Musikalisches Feuerwerk Baden Württemberg 2014 (Duitsland) Grand Prix enz. enz.
In 2015 cum laude geslaagd voor masterstudie conservatorium Utrecht en vervolgstudie in Wenen en geslaagd voor Certificate of Performance Program.Het duo speelt onder andere de sonate voor viool en piano uit 1886 in A-groot, het populaire kamermuziekwerk van de Belgisch / Franse componist César Franck.Christian en Thomas

 
Stroomhuis Neerijnen

Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen

Tel.: 06-13473992

 http://stroomhuisneerijnen.nl 
Gratis parkeren

5b7ff51c6c2665.56669620

  
Logo PK

Programma Rivierenland Klassiek
14.30 Zaal open
15.00 Prelude 

15.10 Hoofdprogramma Deel I concert en interview
15.45 Pauze
16.00 Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musicus, presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.

Rivierenland Klassiek uitermate vernieuwend …..
Na elk concert kunnen de bezoekers stemmen en een waardering voor de musicus / musici aangeven, waardoor er kans is op deelname aan de jaarlijkse finale in november.
Doelstelling is jonge topmusici een podium bieden door drempelverlaging voor nieuwe doelgroepen naar de concertzaal en naar klassieke muziek in het algemeen.

De formule is alleszins 
vernieuwend, met name door tal van elementen: zorgvuldige selectie van aanstormende topmusici, presentator en interview, prelude: voorprogramma door extra jong talent, projectiescherm achter de vleugel met zicht op de handen van de pianist, competitie-element met publieksstemming en Finale na 8 concerten.

Tijdens ieder concert zorgt de presentator voor een interview met de musici, om ook kennis te kunnen maken met de mens achter de muziek. Na afloop van het concert is er een informeel samenzijn met musici en presentator.
Tevens is bezoek een goede gelegenheid eens wat meer kennis te maken met wat het Stroomhuis  en de Stichting allemaal biedt.
Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Neerijnen en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagmiddag! En onze aanbeveling is voortaan iedere derde zondag van de maand te reserveren voor het maandelijks feest in Rivierenland Klassiek.

Wij hopen van harte u en de uwen te mogen verwelkomen!

Reserveren
Entree: € 15,- p.p., inclusief koffie/thee en programmaboekje.
Voor reerveringen: https://stroomhuisneerijnen.nl/reserveren.html
Voor meer info zie de website: www.twitter.com/stroomhuis

A logo stroomhuisStroomhuis Neerijnen is een cultureel centrum in het gelijknamige kasteeldorp in de Betuwe. Dit regionale 'Centrum voor kunst, cultuur en landschap van het Rivierenland' organiseert jaarlijks vele tientallen theatervoorstellingen, films, exposities, lezingen, natuurexcursies, workshops en andere evenementen. 
Locatie
Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen
email:
Postadres: Stichting Stroomhuis, p/a  Kloppenhofstraat 6, 4175 CK Haaften
Per telefoon: 06-13473992 (secretariaat  = Wim Schoutendorp)
twitter: www.twitter.com/stroomhuis
Facebook: www.facebook.com/stroomhuisneerijnen

In het gebouw bevindt zich ook 'UIT-spanning het Stroomhuis', een professionele horecavoorziening, met prachtig caféterras. Het parkeerterrein is geheel vernieuwd en ruim.
UIT-spanning heeft als telnr: 0418-651943 (tijdens openingsuren), en is te bereiken via een mailtje naar .

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

 

Thomas Schüler is violist, pianist en componist uit Wenen en gaf vele recitals met beide instrumenten! Onlangs speelde hij Poème van Chausson voor viool en orkest en in hetzelfde concert Rachmaninov's tweede pianoconcert, samen met het SKO-Orchestra in Wenen.
In zijn innovatieve compositie ‘5 Preludes for Violin and Piano’ deelt Thomas zijn ervaring met beide instrumenten.

Pianist Christian Sanders is geboren in Groningen. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Aan dit instituut volgde hij ook de bachelorstudie bij de pianodocenten Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli. Na het behalen van het diploma deed hij een masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht) bij de Hongaarse pianiste en docente Klára Würtz. In 2015 behaalde hij cum laude het diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms, begeleid door het Utrechts Studenten Concert.

Na zijn studie in Nederland kwam hij in contact met de in Oostenrijk bekende en gewaardeerde pianist Johannes Kropfitsch, die als docent verbonden is aan het conservatorium in Wenen (Musik und Kunst, Privatuniversität der Stadt Wien). In 2015 werd hij toegelaten tot het COP (Certificate of Performance Program), een zeer gespecialiseerde studie, die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen. In 2017 behaalde hij met goed resultaat het COP-diploma.

Christian volgde masterclasses bij Rian de Waal, Paolo Giacometti, David Kuijken, Bart van Oort, John Glazer, Sheila Page, Vladimit Tropp (Moskou) en Alessio Bax. Hij nam deel aan een aantal concoursen: hij won de tweede prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije) en de prijs voor de beste uitvoering van compositie van Schubert. Driemaal haalde hij de finale van het Prinses Christina Concours (noord).

Verdere concoursen waren o.a.:
- San Nicola di Bari (Italië) finalist
- Musikalisches Feuerwerk Baden Württemberg (Duitsland) Grand Prix
- Stars Of Tenerife (Spanje) Grand Prix
- Bursa Competition (Turkije) 1ste Prijs

In 2017 behaalde Christian tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert.
Ook in de kamermuziek heeft hij zich verder ontwikkeld. Zo heeft hij een aantal malen deelgenomen aan het Orlando Festival in Kerkrade, dat gespecialiseerd is in ensemblespel, en aan het Mimir Chamber Festival in Fort Worth Texas. Tijdens mijn studie in Wenen vormde hij een ensemble met Lucia Harvanova (viool) en Lilyana Kehayova (cello).

Momenteel woont hij weer in Nederland, waar hij zijn carrière als concertpianist opbouwt en pianolessen geeft.

 Sanders ChristianThomas Schuler