Zondag, 8. September 2019 aanvang 11:00 uur

Aarón Ormaza Vera piano

Prelude: Thijs Willers piano

Presentator nog niet bekend
Het nieuwe seizoen Guldenberg Klassiek gaat van start met een internationale klavierleeuw. Aarón Ormaza Vera is opgeleid in Ecuador en vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Hij won vele prijzen en gaf concerten, ook met orkest! En hij vormt ook regelmatig een duo met zowel een zangeres en als met een violist!

Aarón was in juni 2019 de gevierde winnaar van Koffie bij de Piano in 's-Hertogenbosch en finalist in Utopia Klassiek. De jonge kanjer komt naar Guldenberg Klassiek met een boeiend muziekprogramma. 

 Ormaza

 

Muziekprogramma
Prelude
       
 1 W.A. Mozart  Fantasie in c KV475
       
Hoofdprogramma
1 J.S. Bach Franse suite nr. 6
2 Franz Schubert Uit Six moments musicaux: nrs. 2, 5 & 6
3 Rodion Sjtsjedrin Basso ostinato
Pauze
4 Ludwig van Beethoven Pianosonate nr. 22
5 Sergei Rachmaninov Uit Dertien preludes op. 32: nr. 12
Uit Études-Tableaux op. 33: nrs. 6 & 7
6 Aleksandr Skrjabin Uit Twaalf etudes op. 8: nr. 5
7 Claude Debussy Uit Etudes voor piano: nr. 1

 

 

 

 
Hotel Guldenberg

Guldenberg 12
5268 KR Helvoirt

Tel.: 0411 - 64 24 24

 http://www.guldenberg.nl 
Volop Parkeerruimte

5b7ff51c6c2665.56669620

  
Logo PKReserveren

Stuur een e-mail met uw naam en het gewenste aantal entreekaarten naar:  Of reserveren 0411-642424  
Guldenberg_Logo_Horizontaal_RGB.JPG


Entree:  € 12,50 p.p., inclusief koffie/thee en een programmablad

Volop parkeerruimte.
 
ZomerFestival

Programma
10.00    Ontvangstruimte open 
10.50    Zaal open
11.00    Voorprogramma Prelude
11.10    Deel I Hoofdprogramma en een interview
11.55    Pauze
12.10    Vervolg van het concert
Hierna is er een informeel samenzijn met de musici, de presentator. Daar wordt ook de voorlopige uitslag bekend gemaakt.

Guldenberg Klassiek: iedere tweede zondag van de maand, behalve, juli en augustus. Aanvang 11.00 uur.

Bekijk de concertagenda Guldenberg Klassiek en reserveer s.v.p. alvast de data in uw agenda.

Guldenberg Klassiek met topmusici van morgen

Iedere tweede zondag van de maand biedt Guldenberg Klassiek voor aanstormende talenten een podium om concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten in een heel bijzondere locatie.
Voor Guldenberg Klassiek zijn jonge musici geselecteerd uit heel Nederland en daar buiten. Het zijn stuk voor stuk de topmusici van morgen!

En bij ieder concert is er een jonge presentator die zorgt voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek. 
Na afloop van het concert is er gelgenheid voor een informeel samenzijn met de musici en de presentator.

Per optreden is er een programmablad met informatie over de musici, het muziekprogramma, de agenda van de serie, enz.

Speciaal gewaardeerd worden de sfeervolle inrichting, de gratis consumpties en het informele voorspel door extra jonge amateurs en aankomende musici in het voorprogramma Prelude.

Vernieuwend is ook het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft overal in de zaal zicht op het toetsenbord. Het publiek heeft zo een haarscherp beeld van de verrichtingen van de pianist.
Guldenberg
Elke bezoeker wordt gevraagd om te stemmen om zo de waardering voor de musici uit te drukken. Dit bepaalt welke musici deelnemen aan de jaarlijkse finale in juni. Er is in de Finale een heel pakket aan prijzen van Guldenberg Hotel & Brasserie. Daarnaast zijn er prijzen van particuliere begunstigers te winnen.

Guldenberg Klassiek is het maandelijks ontmoetingspunt voor mensen uit Guldenberg en wijde omgeving. Het is een aantrekkelijke invulling van de zondagochtend.

 

Graag tot de 2e zondagen van de maand. Warm aanbevolen!

Caty, Bas, Madeleine, Guido, Jan & Maurick

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

OrmazaAarón Ormaza Vera, piano (1995, Guayaquil, Ecuador)

Aarón begon op jonge leeftijd met piano spelen. Hij kreeg eerst enige jaren les op het Sergei Rachmaninov Conservatorium in Santiago de Guayaquil, de grootste stad van Ecuador.
Hij vervolgde zijn pianostudie in dezelfde stad bij de muziekfaculteit van de Universidad Especialidades Espiritu Santo (UEES), waar hij in 2016 zijn diploma behaalde.
De jonge pianist nam deel aan de belangrijke competities van het land en werd driemaal genomineerd voor de eerste Jong Talent-prijs in Cuenca.
Ook werd hij genomineerd voor de Grote Prijs in de Klassieke Muziekcompetitie van het Duits-Ecuadoriaanse Muziekcentrum in Guayaquil en de tweede Chopin Competitie van Ecuador (2016).
Aarón trad op als solist met orkest in pianoconcerten van Haydn, Beethoven, Grieg en Liszt. Hij was in juni 2019 de gevierde winnaar van Koffie bij de Piano in 's-Hertogenbosch en finalist in Utopia Klassiek.
Sinds kort vervolgt hij zijn pianostudie op het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn.

Duo's
Sinds 2016, heeft hij de pianobegeleiding van een selectie van Duitse, Franse, Spaanse, Noorse en Russische liederen aan zijn repertoire toegevoegd.
Met sopraan Marion Dumeige vormde hij Duo Romane. Tegenwoordig treedt hij regelmatig op samen met de mezzo-sopraan Baiba Mīlberga.