Zondag, 25. Augustus 2019 aanvang 15:00 uur

Gregor Dešman piano

Maurick Reuser presentatie

Prelude: Frances Xia piano

 

Gregor Dešman kreeg zijn muziekopleiding in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland. Hij studeerde summa cum laude af met het derde pianoconcert van Bartók en werd daarbij begeleid door het Sloveens Philharmonisch Orkest. Daarnaast deed hij een opleiding kamermuziek in Duino, Italië. Vervolgens werd hij masterstudent bij prof. Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium van Amsterdam. Er volgden internationale concoursen en optredens in diverse Europese landen, o.a. met Beethovens vijfde pianoconcert!

 

  
Muziekprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
    
Prelude
   
1   W.A. Mozart   Fantasie nr. 3
2   Frédéric Chopin   Nocturne op. 9 nr. 1
         
Hoofdprogramma
1 Joseph Haydn Sonate Hob. XVI/42
2 Maurice Ravel Sonatine
3 Frédéric Chopin Scherzo nr. 3
         
Pauze
         
4 Claude Debussy Uit Preludes, Boek 1: nrs. 5 & 11
5 Ludwig van Beethoven Waldstein-sonate

 

 

 Gregor Dešman 2

 
Landgoed Huize Bergen

Glorieuxlaan 1
5261SG Vught

Tel.: t 073 658 0400

 http://www.huizebergen.nl 
Volop Parkeerruimte

5b7ff51c6c2665.56669620

  

Prijs: € 12,50, inclusief koffie/thee plus en programmablad. Kinderen: € 5,00.
Een passepartout voor hele seizoen kost € 112,50.

Landgoed Huize Bergen

Glorieuxlaan 1
5261 SG Vught

+31(0)73 658 04 00
Logo PKProgramma
14.15   Foyer open 
14.50   Zaal open
15.00   Voorprogramma Prelude
15.20   Eerste helft van het hoofdprogramma en interview
16.10   Pauze
16.25   Vervolg van het hoofdprogramma

Hierna is er in de villa een informeel samenzijn van de musici,
presentator en het publiek.
Daar wordt ook de voorlopige uitslag van de
publieksstemming bekend gemaakt.

 

Vught Klassiek, de populaire serie kamermuziekconcerten, kunt u bezoeken op iedere laatste zondag van de maand tot en met november, ook in de zomer.

 

Vught Klassiek met de topmusici van morgen

Vlak naast de A2 en toch heel centraal in Vught ligt Landgoed Huize Bergen. Het landgoed beschikt over een sfeervolle concertzaal. Daar wordt iedere laatste zondag van de maand een uniek concert gegeven, ook in de zomermaanden!

Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is al jaren een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Vught en wijde omgeving is dit een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagmiddag!
Vught Klassiek 3De unieke sfeer in deze riante locatie komt tot uitdrukking in concerten door aanstormende, jonge topmusici uit heel Nederland en daar buiten. De musici treden op als solist of in een duo / trio met verschillende instrumenten.
Landgoed Huize Bergen helpt met Vught Klassiek aanstormende talenten aan een podium om concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten in een sfeervolle ambiance.
Voor Vught Klassiek zijn jonge musici geselecteerd uit heel Nederland en buitenland. Het zijn de topmusici van morgen!
En bij ieder concert zorgt een jonge presentator voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek.
De bezoeker ontvangt een luxe programmablad met nuttige informatie, zoals over de musici, de presentator, het programma, terugblik op voorafgaande optreden in de serie, de agenda van de serie, enz.
Speciaal gewaardeerd worden de sfeervolle inrichting, de gratis consumpties en het informele optreden door extra jonge amateurs en aankomende musici in het voorprogramma Prelude.
Vernieuwend is ook het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft het publiek overal in de zaal zicht op het toetsenbord met een haarscherp beeld op de verrichtingen van de pianist.
De bezoekers krijgen na elk optreden de gelegenheid om te stemmen. Hiermee kan de waardering van het publiek voor de musici tot uitdrukking komen. De musici die het hoogst scoren in de jaarlijkse serie optredens mogen deelnemen aan de jaarlijkse finale eind november. In de Finale is er een heel pakket aan prijzen zoals de Landgoed Huize Bergen Publieksprijzen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Joannes Bosco Stichting. Daarnaast zijn er prijzen van particuliere begunstigers.
Vught Klassiek
Na afloop van elk concert is er informeel samenzijn met musici en presentator in de sfeervolle ambiance van Landgoed Huize Bergen. Vught Klassiek is het maandelijks ontmoetingspunt voor mensen uit Vught en wijde omgeving. Tevens is Vught Klassiek een goede gelegenheid eens wat meer kennis te maken met wat Huize Bergen allemaal biedt. Tijdens het seizoen van Vught Klassiek is er iedere laatste zondag van de maand een concert, ook in de zomermaanden!

 Reserveer s.v.p. alvast de data in uw agenda.

 Vught Klassiek2

Graag tot de volgende laatste zondagen van de maand bij Vught Klassiek. 

Warm aanbevolen!

Anja, Lidy, Bas, Madeleine & Guido

 Landgoed Huize Bergen

Glorieuxlaan 1
5261 SG Vught

+31(0)73 658 04 00

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

 

Het muziekleven van…. Gregor Dešman

Gregor Dešman is een Sloveense pianist die momenteel in Nederland woont en werkt. 
Zijn aangeboren nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat hij een breed repertoire bestrijkt, van muziek uit de 18etot de 21eeeuw.
Hij is vooral geïnteresseerd in enerzijds de complexiteit en anderzijds de esthetische en poëtische kant van muziek.

Gregor studeerde in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland bij gerenommeerde docenten, onder wie Naum Grubert. Hij studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Ljubljana en ontving diverse prestigieuze prijzen onder meer in Milaan en in Bled, Slovenië. 

Als solist trad hij op met diverse orkesten, waaronder het Valerius orkest in Den Haag. Hij gaf en geeft recitals door heel Europa en maakt deel uit van het pianotrio GUD.

Kenners zijn enthousiast over zijn spel. Vooraanstaande critici schrijven onder meer:
‘we genoten van een melodieuze lyriek en een rijke klankkleur’ en ‘het derde pianoconcert van Béla Bartók overtuigde mij helemaal met zijn zelfverzekerde spel’. 

 

Gregor Dešman 2