Zondag, 25. Augustus 2019 aanvang 15:00 uur

Gregor Dešman piano

Maurick Reuser presentatie

Prelude: Frances Xia piano

 

Gregor Dešman kreeg zijn muziekopleiding in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland. Hij studeerde summa cum laude af met het derde pianoconcert van Bartók en werd daarbij begeleid door het Sloveens Philharmonisch Orkest. Daarnaast deed hij een opleiding kamermuziek in Duino, Italië. Vervolgens werd hij masterstudent bij prof. Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium van Amsterdam. Er volgden internationale concoursen en optredens in diverse Europese landen, o.a. met Beethovens vijfde pianoconcert!

 

  
Muziekprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
    
Prelude
   
1   W.A. Mozart   Fantasie nr. 3
2   Frédéric Chopin   Nocturne op. 9 nr. 1
         
Hoofdprogramma
1 Joseph Haydn Sonate Hob. XVI/42
2 Maurice Ravel Sonatine
3 Frédéric Chopin Scherzo nr. 3
         
Pauze
         
4 Claude Debussy Uit Preludes, Boek 1: nrs. 5 & 11
5 Ludwig van Beethoven Waldstein-sonate

 

 

 Gregor Dešman 2

 
Lambertuskerk, Vught

Helvoirtseweg 5 
5261CA  Vught

Tel.: Secretariaat: ‭(06) 51 80 69 56

 http://www.podia-klassiek.nl/ 

5b7ff51c6c2665.56669620

  

Vught Klassiek

Entreekaarten:
voor aanvang Vught Klassiek bij de ingang.

Entree:
€ 12,50 p.p. incl. programmablad en koffie / thee in de pauze. 
Jongeren tot 18 jaar: 50% korting.

Contact: 
Secretariaat: Anja Wieringa (06) 51 80 69 56


Lambertuskerk

Lambertuskerk
Helvoirtseweg 5
5261 CA  Vught


www.lambertuskerkvught.nl/activiteiten
Logo PK

Programma

14.30 Kerk open 

15.00 Prelude 
15.15 Eerste helft hoofdprogramma en interview 
16.00 Pauze
16.15 Vervolg hoofdprogramma

Hierna is er een informeel samenzijn van de musici, de presentator en het publiek. Daar wordt ook de voorlopige uitslag bekend gemaakt.

Vught Klassiek, de populaire serie kamermuziekconcerten, kunt u bijwonen op iedere laatste zondag van de maand tot en met november, ook in de zomer.

Eind november 2019 nam Vught Klassiek na negen succesvolle jaren afscheid van Landgoed Huize Bergen. Vanaf het seizoen 2020 vinden de concerten plaats in de Lambertuskerk in Vught.
Vught Klassiek is blij met deze locatie: deze is uiterst centraal gelegen, er is een redelijke parkeergelegenheid op de zondagen, het gebouw de ruimte is 's winters behaaglijk verwarmd en 's zomers aangenaam koel en heeft een klassieke uitstraling in een intieme setting. De kerk is het oudste gebouw van Vught. Het is vaak verbouwd en gerenoveerd.

 

Vught Klassiek met topmusici van morgen

Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is al jaren een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Vught en wijde omgeving is dit een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagmiddag!

Vught Klassiek brengt concerten door aanstormende, jonge topmusici uit heel Nederland en daar buiten. De musici treden op als solist of in een duo / trio met verschillende instrumenten.
Podia Klassiek helpt met Vught Klassiek aanstormende talenten aan een podium om concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten in een locatie met klassieke uitstraling in intieme setting, genoegzaam verwarmd en een prachtige vleugel.

En bij ieder concert zorgt een jonge presentator voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek.
De bezoeker ontvangt een luxe programmablad met nuttige informatie, zoals over de musici, de presentator, het programma, terugblik op voorafgaande optreden in de serie, de agenda van de serie, enz.

Speciaal gewaardeerd wordt het informele optreden door extra jonge amateurs en aankomende musici in het voorprogramma Prelude.

De bezoekers krijgen na elk optreden de gelegenheid om te stemmen. Hiermee kan de waardering van het publiek voor de musici tot uitdrukking komen. De musici die het hoogst scoren in de jaarlijkse serie optredens mogen deelnemen aan de jaarlijkse finale eind november. In de Finale is er een heel pakket aan prijzen. 

Vught KlassiekNa afloop van elk concert is er een informeel samenzijn met de musici en de presentator.
Vught  Klassiek is het maandelijks ontmoetingspunt voor mensen uit Vught en wijde omgeving.

Vught Klassiek: ook in de zomermaanden!


  

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

 

Het muziekleven van…. Gregor Dešman

Gregor Dešman is een Sloveense pianist die momenteel in Nederland woont en werkt. 
Door zijn aangeboren nieuwsgierigheid bestrijkt hij een breed repertoire bestrijkt, van muziek uit de 18e tot de 21e eeuw.
Hij is vooral geïnteresseerd in de complexiteit, maar ook de esthetische en poëtische kant van muziek.

Gregor studeerde in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland bij gerenommeerde docenten, onder wie Naum Grubert. Hij studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Ljubljana. Gregor speelde op diverse Internationale concoursen en ontving diverse prestigieuze prijzen onder meer in Milaan en in Bled, Slovenië. 

Optredens in diverse Europese landen, o.a. met Beethovens 5e pianoconcert! Als solist trad hij op met diverse orkesten, waaronder het Valerius orkest in Den Haag. Hij gaf en geeft recitals door heel Europa.

Hij was onlangs de veelgeprezen finalist in MARQUETTE CLASSIQUE en in 'Koffie bij de Piano'. Kenners zijn enthousiast over zijn spel. Vooraanstaande critici schrijven onder meer: ‘we genoten van een melodieuze lyriek en een rijke klankkleur’ en ‘het derde pianoconcert van Béla Bartók overtuigde mij helemaal met zijn zelfverzekerde spel’. 

 

Gregor Dešman 2