Zondag, 6. Oktober 2019 aanvang 11:30 uur

Shane van Neerdenpiano

 Pien Meeuwissen, presentatie

Prelude: vooraf om 11.15 uur speelt Thijs Willers

 

Shane van NeerdenShane van Neerden, USA (*1999) is winnaar van diverse concoursen en hij gaf solo-recitals in de Verenigde Staten en Europa. De jonge pianist  volgde diverse masterclasses en is naar Nederland gekomen voor vervolgstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.

En nu naar 'Koffie bij de Piano'.

'Niets gaat boven de ontmoeting in een live-optreden ….. U komt toch ook?'Muziekprogramma 
Prelude 
W.A. Mozart                  Fantasie in c mineur, KV 475

Hoofdprogramma
1 L. v. Beethoven         Piano Sonata No. 16 in G major, Op. 31 No. 1
2 F. Liszt                       Transcendental Étude No. 12: Chasse-neige
Pauze
3 S. Rachmaninoff        uit ‘Preludes’ Op. 32
- nr. 10 in b klein
- nr. 5 in G groot
- nr. 12 in Gis groot
4 S. Rachmaninoff         Sonate nr. 2 in bes klein

 

 
Theater aan de Parade

Parade 23
5211 KL 's-Hertogenbosch

Tel.: 073 680 9809

 https://www.theateraandeparade.nl 
Parking:
zie website Theater aan de Parade

5b7ff51c6c2665.56669620

  

'Koffie bij de Piano' is een serie pianoconcerten, iedere eerste* (*soms tweede) zondag van de maand, gedurende het theaterseizoen september t/m juni. 

Het seizoen 2019 -2020 is het 17e jaar van deze populaire formule.

'Koffie bij de Piano' wordt georganiseerd door lionsclub Bolduc, in samenwerking met Theater aan de Parade.

Entree incl. programmaboek, koffie / thee: € 11,00   Entree t/m 12 jaar € 5,50 Logo PK.png

Reserveringen: Bosch Ticket 0900-33 72 72 33

https://www.theateraandeparade.nl/informatie/Kaartverkoop/

https://bolduc.lions.nl/koffie-bij-de-piano-0

www.podia-klassiek.nl

Route en Parkeren: https://www.theateraandeparade.nl/informatie/Route_en_parkeren/

Programma 'Koffie bij de Piano'

10.30   Early Birds: gratis concertinleiding

11.10   Pleinzaal open en optreden in voorprogramma Prelude            

11.30  1e deel Hoofdprogramma en interview 

12.10   Pauze 

12.20   Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musici, presentator, signeren programmaboek en bekendmaking voorlopige uitslag.

 

E A R L Y B I R D S 
Concertinleidingen 'Koffie bij de Piano' Zondagochtend 10.30 uur, Theatercafé.
De muziekwerken worden uitvoerig toegelicht onder het motto: meer kennis is nog meer genieten van de muziek die wordt gebracht. Zo worden er suggesties gedaan om anders te luisteren waardoor de muziek een heel andere dimensie krijgt. De inleidingen zijn voor zowel beginnende als gevorderde bezoekers interessant en zijn gratis op vertoon van toegangskaart / passe-partout voor 'Koffie bij de Piano'. 

'Koffie bij de Piano' met topmusici van morgen
Iedere eerste* zondag van de maand is het een gezellige drukte in het Bossche Theater aan de Parade.

'Koffie bij de Piano' biedt aanstormende jonge klavierleeuwen een podium om concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten in een volle zaal.

Voor 'Koffie bij de Piano' zijn jonge musici geselecteerd uit heel Nederland en buitenland. Stuk voor stuk topmusici van morgen!
En bij ieder concert is er een andere, jonge presentator die zorgt voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek.
Na afloop van het concert is er informeel samenzijn met musici en presentator.
Per optreden is er een luxe programmaboek met informatie over musici, programma, toelichting muziekwerken, agenda van de serie, enz.

Speciaal gewaardeerd worden de sfeervolle inrichting, gratis consumpties en het informele voorspel door extra jonge amateurs en aankomende musici in het voorprogramma Prelude.
Vernieuwend is ook het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft het publiek een haarscherp beeld op de verrichtingen van de pianist en overal in de zaal zicht op het toetsenbord.

Aan de bezoekers iedere maand de vraag om te stemmen en een waardering voor de musici uit te drukken, waardoor er kans is op deelname aan de jaarlijkse finale, begin juni.   
Dan is er een heel pakket aan prijzen van enkele sponsoren. Ook zijn er prijzen van particuliere begunstigers.

Even eigentijds
Sinds de start van het elfde jaar 'Koffie bij de Piano' de uitdaging voor iedere deelnemende pianist: even enkele minuten eigentijds! Iedere deelnemende pianist speelt een kort hedendaags werk.
Koffie bij de piano podiumAan het publiek iedere maand de vraag: niet alleen een stem uit te brengen voor het hele recital, maar ook een aparte waardering aan te geven voor het uitgevoerde eigentijdse werkje.

De deelnemer met de hoogste score dit concertseizoen ontvangt bij de Finale de Madeleine Mastboom Prijs.


'Koffie bij de Piano' is het maandelijks ontmoetingspunt voor mensen uit

's-Hertogenbosch en wijde omgeving en een aantrekkelijke invulling van de zondag.

 

 

 

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

Het muziekleven van ....

Shane van Neerdende Amerikaan Shane van Neerden (1999) begon op zijn zesde jaar met pianolessen. In zijn geboorteland won hij op jonge leeftijd al belangrijke competities en kreeg een beurs voor de Eastern University. Als eerstejaars bachelor-student won hij de eerste prijs en werd daarna uitgenodigd om in Rusland op te treden, zowel solo als met orkest.
In Nederland maakt hij indruk met Liszt's Dodendans met het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard.
Shane deed na het eerste jaar examen op een hoger niveau dan vereist en kreeg een 10(!) als waardering. Hij kreegt vevolgens de kans op te treden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
In de afgelopen jaren nam Shane deel aan vele festivals met prachtige resultaten en masterclasses bij gerenommeerde masters. Hij reisde hiervoor naar Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Canada.
In 2019 startte Shane zijn tweede jaar bachelor's aan het Conservatorium van Amsterdam bij de bekende pianist en pedagoog Frank Peters.
Shane’s repertoire is zeer gevarieerd: van Johann Sebastian Bach tot Sergei Rachmaninov en zelfs werk van Marc-André Hamelin. Hij verkent en speelt ook graag stukken van non-mainstream componisten zoals Nikolai Medtner en Samuel Feinberg.