Donderdag, 29. Augustus 2019 aanvang 18:30 uur

Exclusief diner en concert: iedere laatste donderdag van de maand

Landgoed Ulvenhart

Donderdagavond 29 augustus 2019

Matthieu Idmtal piano

'Matthieu Idmtal is een poëet aan het klavier. Met uiterst beheerste pianissimo’s dwong hij zijn publiek de adem in te houden, waarbij geen enkele noot oppervlakkig klonk. Wanneer hij zijn reis vervolgde met Chopin maakte hij indruk door zijn ontegensprekelijke talent voor lyrische frases, en een spontaniteit die deed denken aan de grootmeesters aan het begin van de twintigste eeuw. Een romanticus pur sang.’

De jonge maestro neemt het publiek mee in een aangrijpende muzikale ervaring.


 

Muziekprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
     
Frédéric Chopin Mazurka op. 63 nr. 2
Mazurka op. 67 nr. 4
Mazurka op. 63 nr. 4
Edvard Grieg Sonate voor piano
Robert Schumann Uit Kreisleriana: nrs. 1 & 4
Frédéric Chopin Wals op. 34 nr. 1

 Idmtal Matthieu

Iedere laatste donderdag van de maand staat de sfeervolle Vlaamsche Schuur van Landgoed Ulvenhart open voor een exclusief diner, afgewisseld met optredens door gerenommeerde musici.

Een avond vol heerlijke verrassingen, uiterst smakelijke gerechten. Exclusieve tongstrelingen, afgewisseld door verfijnde luisterrijke intermezzo's! Een traditie uit voorbije eeuwen in ere hersteld! 

 
Landgoed Ulvenhart

Heistraat 16
4858 RL Ulvenhout

Tel.: 076 – 561 60 89 M: 06 – 300 54 267

 http://www.ulvenhart.nl 
Volop Parkeerruimte

5b7ff51c6c2665.56669620

  
Ulvenhart DinerConcerten
 
Exclusief diner en concert: iedere laatste donderdag van de maand
 
Landgoed Ulvenhart, Ulvenhout

Iedere laatste donderdag van de maand staat de sfeervolle Vlaamsche Schuur van Landgoed Ulvenhart open voor een exclusief diner, afgewisseld met optredens door gerenommeerde musici.
Een avond vol heerlijke verrassingen, uiterst smakelijke gerechten. Exclusieve tongstrelingen, afgewisseld door verfijnde luisterrijke intermezzo's!
Een traditie uit voorbije eeuwen in ere hersteld! 
Ulvenhout dinerconcert 2


Programma DinerConcert
18.30   Ontvangst en aperitief
18.45   Aanvang diner met amuses

19.00   1e optreden 
19.15   Voorgerecht
20.00   2e optreden 

20.15   Vervolg diner

21.00   3e optreden 
21.15   Vervolg diner
21.45   Café complet
22.00   Toegift

Bart Welten, gastheer

Bert Mol, cuisinier

      

Kosten         
€ 62,50 p.p. incl. entree, aperitief, concert, diner, wijnarrangement en café complet.

Laatste donderdag van de maand
Reserveren:

Datum en aantal personen:

E-Mail:    

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

Matthieu Idmtal (1988)

Dat Matthieu Idmtal uitgroeide tot een vaste waarde op de binnenlandse en buitenlandse podia is inmiddels duidelijk.

Zowel pers als publiek prezen zijn markante muzikale persoonlijkheid, en loofden zijn fijngevoelige interpretaties.

De voorbije jaren was hij te gast op podia als Bozar, Flagey, De Handelsbeurs, De Bijloke, … en maakte hij deel uit van festivals als het Klarafestival, Festival Musiq’3, Les Sommets du Classique (Zwitserland), Gentse Vleugels, Brussels Chopin Day, Ce n’est pas Classique (Frankrijk), …

Idmtal Matthieu
Matthieu gaf soloconcerten in België, Italië, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Zwitserland en Spanje.

Ook is hij een veelgevraagde partner voor het spelen van kamermuziek; zo vormt hij een uiterst succesvol pianoduo met de Ukrainse pianiste Anastasia Kozhushko, en werkt hij nauw samen met violiste Maya Levy.

Het repertoire van Matthieu Idmtal reikt van de barok tot de hedendaagse muziek. Toch heeft hij grote aandacht voor Russische en Romantische muziek, met als voornaamste componist Alexander Scriabin.

Ook maakt hij er geen punt van onbekender werk voor het voetlicht te brengen. Zo werd een live-uitvoering met werk van A. Rosenblatt door zijn pianoduo geselecteerd voor de compilatie-CD van het Klarafestival 2012. Ook werd het concert uitgezonden op Radio Klara.

Matthieu Idmtal nam met succes deel aan diverse wedstrijden. Zo won hij in 2009 de tweede prijs op de pianowedstrijd ‘Andrée Charlier’.

In 2010 werd hij laureaat van het Concours de piano de Liège, werd hij winnaar van de Rotaryclubprijs van Charleroi, en behaalde hij met zijn pianoduo een derde prijs op de International Music Competition in Verona, Italië.

In 2011 behaalde hij in Nederland een tweede prijs op het pianoconcours ‘Grand Dominique’, en een 3de prijs op ‘Concorso Internazionale Premio Franz Schubert’ in Italië, met zijn pianoduo.

In 2012 won zijn pianoduo de Youth ‘n Classic Wedstrijd, en enkele weken later behaalden zij op het Internationale Kamermuziekconcours Almere (Nederland) de Vriendenprijs, en de Publieksprijs.

In 2013 behaalde hij met zijn pianoduo de 1ste prijs op de wedstrijd ‘Guldenberg Klassiek’ (Nederland).

Matthieu begon op 7-jarige leeftijd zijn muzikale opleiding bij Frima Nakimovitch, en op 10-jarige leeftijd gaf hij zijn eerste concert. Na enkele jaren vervolgde hij zijn studies bij Maria Andreeva, alsook aan de Brusselse Kunsthumaniora. Momenteel studeert hij aan het Gentse Conservatorium bij de docent Vitaly Samoshko.

Matthieu had het geluk masterclasses te volgen bij grote pianisten en artiesten als Mikhael Faerman, Leonid Margarius, Sergei Leschenko, Geoffrey Madge, Alexandar Pavlovic.