Zondag, 20. Oktober 2019 aanvang 15:00 uur

Milena Martinez, piano

Prelude: in het voorprogramma speelt: 

..................  presentatie

Opleiding in Madrid en Basel en vandaar naar het Conservatorium in Amsterdam bij David Kuyken voor de master!

Een grote reeks voornamelijk 1eprijzen en concerten in heel Europa!

En nu naar Rivierenland Klassiek met een boeiend Muziekprogramma!


milena martinez 

 
Stroomhuis Neerijnen

Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen

Tel.: 06-13473992

 http://stroomhuisneerijnen.nl 
Gratis parkeren

5b7ff51c6c2665.56669620

  
Logo PK

Programma Rivierenland Klassiek
14.30 Zaal open
15.00 Prelude 

15.10 Hoofdprogramma Deel I concert en interview
15.45 Pauze
16.00 Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musicus, presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.

Rivierenland Klassiek uitermate vernieuwend …..
Na elk concert kunnen de bezoekers stemmen en een waardering voor de musicus / musici aangeven, waardoor er kans is op deelname aan de jaarlijkse finale in november.
Doelstelling is jonge topmusici een podium bieden door drempelverlaging voor nieuwe doelgroepen naar de concertzaal en naar klassieke muziek in het algemeen.

De formule is alleszins 
vernieuwend, met name door tal van elementen: zorgvuldige selectie van aanstormende topmusici, presentator en interview, prelude: voorprogramma door extra jong talent, projectiescherm achter de vleugel met zicht op de handen van de pianist, competitie-element met publieksstemming en Finale na 8 concerten.

Tijdens ieder concert zorgt de presentator voor een interview met de musici, om ook kennis te kunnen maken met de mens achter de muziek. Na afloop van het concert is er een informeel samenzijn met musici en presentator.
Tevens is bezoek een goede gelegenheid eens wat meer kennis te maken met wat het Stroomhuis  en de Stichting allemaal biedt.
Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Neerijnen en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagmiddag! En onze aanbeveling is voortaan iedere derde zondag van de maand te reserveren voor het maandelijks feest in Rivierenland Klassiek.

Wij hopen van harte u en de uwen te mogen verwelkomen!

Reserveren
Entree: € 10,- p.p., inclusief koffie/thee en programmaboekje.
Stuur mail met naam, aantal plaatsen en concertdatum naar: mailto:
Voor meer info zie de website: www.twitter.com/stroomhuis

A logo stroomhuisStroomhuis Neerijnen is een cultureel centrum in het gelijknamige kasteeldorp in de Betuwe. Dit regionale 'Centrum voor kunst, cultuur en landschap van het Rivierenland' organiseert jaarlijks vele tientallen theatervoorstellingen, films, exposities, lezingen, natuurexcursies, workshops en andere evenementen. 
Locatie
Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen
email:
Postadres: Stichting Stroomhuis, p/a  Kloppenhofstraat 6, 4175 CK Haaften
Per telefoon: 06-13473992 (secretariaat  = Wim Schoutendorp)
twitter: www.twitter.com/stroomhuis
Facebook: www.facebook.com/stroomhuisneerijnen

In het gebouw bevindt zich ook 'UIT-spanning het Stroomhuis', een professionele horecavoorziening, met prachtig caféterras. Het parkeerterrein is geheel vernieuwd en ruim.
UIT-spanning heeft als telnr: 0418-651943 (tijdens openingsuren), en is te bereiken via een mailtje naar .

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

Het muziekleven van ….

Milena Martínez, piano studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Madrid en vervolgde haar studie aan het Koningin Sophia Muziekcollege. Vervolgens studeerde ze af aan de Hogeschool voor Muziek in Bazel en volgt nu de masteropleiding aan het Conservatorium in Amsterdam bij David Kuyken.

Ze volgde masterklassen bij Ferenc Rados, Robert Levine, Boris Berman, Smitri Alexeev, Stephen Kovacevich en Edoardo Torbianelli. Ze werkte samen met Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak, Shunske Sato en Gordon Nikolic. Milena was enkele jaren verbonden aan het Presjovem Festival en de Mozart Zomer Academie.

De jonge pianiste ontving de 1e prijs tijdens de Pedro Bote Internationale competitive in Spanje. Ze won ook 1e prijzen tijdens concoursen als XXX Marisa Montiel Internationale Competiti, XIX Jacinto Guerrero Competitie, X Río del Órbigo Nationale Competitie en kreeg daar ook de prijs als beste kandidaat.

En nog een serie eerste prijzen: Teresa Llacuna International Competitie in Frankrijk en de IX Ciudad del Ejido Internationale Competitie, de IV Ciudad de Granada International Competitie en de 2e prijs bij de XV Infanta Cristina Loewe-Hazen Nationale Competitie.

Milena trad op in concertzalen in Spanje, Frankrijk, Italië, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Als soliste speelde ze met het OSCYL (Castilla y León Symfonie Orkest), het Sweelinck Barok Ensemble, de Camerata Clásica de Ponferrada, etc.

Sinds 2014 heeft ze vier opeenvolgende jaren het scholarship ‘Juventudes Musicales’ uit handen van Koningin Sophia van Spanje ontvangen.

De pianiste speelt op een vleugel via NMF, het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds.


milena martinez