Zondag, 20. Oktober 2019 aanvang 15:00 uur

Gregor Dešman, piano

Prelude: in het voorprogramma speelt: 

..................  presentatie

Gregor: Muziekopleiding in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland. Studeerde summa cum laude af met 3e pianoconcert van Bartók en het Sloveens Philharmonisch Orkest. Daarnaast opleiding kamermuziek in Duino, Italië. Vervolgens masterstudent bij prof. Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium. Internationale concoursen en optredens in diverse Europese landen, o.a. met Beethovens 5e pianoconcert!
In juni 2019 veelgeprezen finalist 'Koffie bij de Piano' en in MARQUETTE CLASSIQUE.

Muziekprogramma

1 J. Haydn       Sonata in D majeur Hob. XVI/42 
2 M. Ravel        Sonatine
3 F. Chopin       Scherzo in Cis mineur No. 3, op. 39
Pauze
4 C. Debussy    Uit Preludes, Boek 1
                        - Les collines d'Anacapri
                        - La danse de Puck
5 L. v. Beethoven          Sonata in C majeur, op. 53 'Waldstein'Gregor Dešman 2

 
Stroomhuis Neerijnen

Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen

Tel.: 06-13473992

 http://stroomhuisneerijnen.nl 
Gratis parkeren

5b7ff51c6c2665.56669620

  
Logo PK

Programma Rivierenland Klassiek
14.30 Zaal open
15.00 Prelude 

15.10 Hoofdprogramma Deel I concert en interview
15.45 Pauze
16.00 Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musicus, presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.

Rivierenland Klassiek uitermate vernieuwend …..
Na elk concert kunnen de bezoekers stemmen en een waardering voor de musicus / musici aangeven, waardoor er kans is op deelname aan de jaarlijkse finale in november.
Doelstelling is jonge topmusici een podium bieden door drempelverlaging voor nieuwe doelgroepen naar de concertzaal en naar klassieke muziek in het algemeen.

De formule is alleszins 
vernieuwend, met name door tal van elementen: zorgvuldige selectie van aanstormende topmusici, presentator en interview, prelude: voorprogramma door extra jong talent, projectiescherm achter de vleugel met zicht op de handen van de pianist, competitie-element met publieksstemming en Finale na 8 concerten.

Tijdens ieder concert zorgt de presentator voor een interview met de musici, om ook kennis te kunnen maken met de mens achter de muziek. Na afloop van het concert is er een informeel samenzijn met musici en presentator.
Tevens is bezoek een goede gelegenheid eens wat meer kennis te maken met wat het Stroomhuis  en de Stichting allemaal biedt.
Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Neerijnen en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagmiddag! En onze aanbeveling is voortaan iedere derde zondag van de maand te reserveren voor het maandelijks feest in Rivierenland Klassiek.

Wij hopen van harte u en de uwen te mogen verwelkomen!

Reserveren
Entree: € 15,- p.p., inclusief koffie/thee en programmaboekje.
Voor reerveringen: https://stroomhuisneerijnen.nl/reserveren.html
Voor meer info zie de website: www.twitter.com/stroomhuis

A logo stroomhuisStroomhuis Neerijnen is een cultureel centrum in het gelijknamige kasteeldorp in de Betuwe. Dit regionale 'Centrum voor kunst, cultuur en landschap van het Rivierenland' organiseert jaarlijks vele tientallen theatervoorstellingen, films, exposities, lezingen, natuurexcursies, workshops en andere evenementen. 
Locatie
Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen
email:
Postadres: Stichting Stroomhuis, p/a  Kloppenhofstraat 6, 4175 CK Haaften
Per telefoon: 06-13473992 (secretariaat  = Wim Schoutendorp)
twitter: www.twitter.com/stroomhuis
Facebook: www.facebook.com/stroomhuisneerijnen

In het gebouw bevindt zich ook 'UIT-spanning het Stroomhuis', een professionele horecavoorziening, met prachtig caféterras. Het parkeerterrein is geheel vernieuwd en ruim.
UIT-spanning heeft als telnr: 0418-651943 (tijdens openingsuren), en is te bereiken via een mailtje naar .

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

 

Het muziekleven van…. Gregor Dešman

Gregor Dešman is een Sloveense pianist die momenteel in Nederland woont en werkt. 
Door zijn aangeboren nieuwsgierigheid bestrijkt hij een breed repertoire bestrijkt, van muziek uit de 18e tot de 21e eeuw.
Hij is vooral geïnteresseerd in de complexiteit, maar ook de esthetische en poëtische kant van muziek.

Gregor studeerde in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland bij gerenommeerde docenten, onder wie Naum Grubert. Hij studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Ljubljana. Gregor speelde op diverse Internationale concoursen en ontving diverse prestigieuze prijzen onder meer in Milaan en in Bled, Slovenië. 

Optredens in diverse Europese landen, o.a. met Beethovens 5e pianoconcert! Als solist trad hij op met diverse orkesten, waaronder het Valerius orkest in Den Haag. Hij gaf en geeft recitals door heel Europa.

Hij was onlangs de veelgeprezen finalist in MARQUETTE CLASSIQUE en in 'Koffie bij de Piano'. Kenners zijn enthousiast over zijn spel. Vooraanstaande critici schrijven onder meer: ‘we genoten van een melodieuze lyriek en een rijke klankkleur’ en ‘het derde pianoconcert van Béla Bartók overtuigde mij helemaal met zijn zelfverzekerde spel’. 

 

Gregor Dešman 2